Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για 5 – 6 Κυριακές, επιπλέον των 7 που ορίζει ο νόμος, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε επιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Στην επιστολή του, ο κ. Μπουτάρης τονίζει την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας στις οικίες Αντιπεριφέρειες αντί των Δήμων.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μουτάρης εισηγείται ειδικά για τη Θεσσαλονίκη επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη 5 – 6 Κυριακές κατά τη διάρκεια μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη.

«Θεωρούμε ότι το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής πρέπει να διαμορφωθεί από τις 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι και τις 19.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του δημάρχου προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης.