Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Με κεντρικό μήνυμα «Κάθε χιλιόμετρο μετράει», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ετοιμάζονται για τρίτη συνεχή χρονιά να ζήσουν την εμπειρία του Μαραθωνίου της Αθήνας, καλώντας το κοινό των Δρομέων Χωρίς Σύνορα να δηλώσει έγκαιρα τη συμμετοχή του. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά στα γραφεία της οργάνωσης μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Με κεντρικό μήνυμα «Κάθε χιλιόμετρο μετράει», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ετοιμάζονται για τρίτη συνεχή χρονιά να ζήσουν την εμπειρία του Μαραθωνίου της Αθήνας, καλώντας το κοινό των Δρομέων Χωρίς Σύνορα να δηλώσει έγκαιρα τη συμμετοχή του.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά στα γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Ξενίας 15, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 9π.μ.-5μ.μ., τηλ. 210 5 200 500).

Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου.

Φέτος, όπως και πέρυσι, η ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» θα τρέξει για τα θύματα των ανθρωπιστικών κρίσεων όπου συμβαίνουν στον κόσμο, για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη.

Πέρυσι, 1060 δρομείς υποστήριξαν έμπρακτα τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διανύοντας χιλιόμετρα αλληλεγγύης και στέλνοντας ένα συγκινητικό μήνυμα προσφοράς σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Μεταξύ αυτών ήταν και η πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης, Μαριέττα Φαφούτη, η οποία δήλωσε: «Το να τρέχεις με εκατοντάδες ανθρώπους για τον ίδιο ακριβώς σκοπό –τον πόνο του άλλου- είναι μια από τις πιο συγκινητικές εμπειρίες που θα μπορούσε κανείς να ζήσει. Γιατί τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι μόνος. Και αυτό είναι η ελπίδα».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν τους «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» να μοιραστούν και φέτος την εμπειρία της συμμετοχής στα αγωνίσματα των 5 χλμ, των 10 χλμ ή του Κλασικού Μαραθωνίου στα 42 χλμ. που θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.msf.gr/athensmarathon2014

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία