Η Γερμανία χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Αλγερία με 2-1 και να περάσει στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Αντίπαλος των Πάντσερ, στο μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουλίου στο Μαρακανά του Ρίο (19:00), θα είναι η Γαλλία, η οποία νωρίτερα επικράτησε 2-0 της Νιγηρίας και πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Οι Γερμανοί προκρίθηκαν ως πρώτοι απ τον 7ο όμιλο, εντυπωσιάζοντας ειδικά στον αγώνα με την Πορτογαλία (4-1) και παραμένουν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Γιόακιμ Λεβ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο από έμπειρους ποδοσφαιριστές με σπουδαίες αγωνιστικές παραστάσεις, που βασίζεται στην άριστη κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, στο αδιάκοπο μαρκάρισμα και στην πολύπλευρη παραγωγικότητα, τόσο απ τον άξονα, όσο και απ τις πτέρυγες. Ο Γερμανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία, Λούκας Ποντόλσκι, που ούτως ή άλλως δεν λογίζεται ως πρώτη επιλογή.

Από την πλευρά τους, οι Αλγερινοί, έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 8ο όμιλο, αποκλείοντας την Ρωσία. Ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς κατάφερε να φτιάξει ένα «μείγμα» παικτών που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το διαρκές πάθος με την διεκδίκηση της μπάλας να αποτελεί βασικό στόχο. Ευάλωτοι στις εναέριες μονομαχίες, οι Αλγερινοί θα επιδιώξουν να περιορίσουν τους Γερμανούς και να εκμεταλλευθούν τις όποιες αντεπιθέσεις μπορέσουν να δημιουργήσουν.

Στις προηγούμενες δύο φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Αλγερία μετρά …δύο νίκες!

Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς, 17. Περ Μερτεζάκερ, 4. Μπένεντικτ Χεβέντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεζούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε, 13. Τόμας Μίλερ.

ΑΛΓΕΡΙΑ (Βαχίντ Χαλίλχοζιτς): 23. Ραίς Μπολί, 4. Εσέντ Μπελκαλέμ, 5. Ράφικ Χαλίσε, 6. Τζαμέλ Μεσμπά, 12. Καρλ Μεντζανί, 20. Αΐσα Μαντί, 14. Ναμπίλ Μπενταλέμπ, 10. Σοφιάν Φενγκουλί, 11. Γιασίν Μπραχίμι, 13. Ισλάμ Σλιμανί, 18. Αμπντελμουμέ Τζαμπού.

Γαλλία – Νιγηρία: 2 – 0

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα, Γερμανία – Αλγερία. Το προβάδισμα στους «τρικολόρ» έδωσε ο Πογκμπά στο 79′, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+2′).

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα ο ρυθμός ανέβηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αρκετά λάθη που γίνονταν στο χώρο του κέντρου εκατέρωθεν. Η Νιγηρία μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο 19΄ με τον Εμενίκε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ από τον διαιτητή.

Στο 22΄ο Πογκμπά θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά το μονοκόματο βολέ που έπιασε μέσα στην μικρή περιοχή αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ενιεάμα. Η Γαλλία είχε άλλη μια ευκαιρία να σκοράρει στο 40΄ όταν ο Βαλμπουενά έδωσε ωραία πάσα σε καλή θέση στον Ντεμπισι αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε άουτ.

Η Νιγηρία στην επανάληψη εμφανίστηκε ακόμα πιο απειλητική πιέζοντας τους Γάλλους χάνοντας καλή ευκαιρία στο 64΄ όταν ο Οντεμβίκι έπιασε ένα μακρινό δυνατό σουτ που απέκρουσε με δυσκολία ο Λιορίς. Η απάντηση των «τρικολόρ» ήρθε στο 70΄όταν μετά από ωραίο ένα δύο του Μπενζεμά με τον Γκριεσμάν ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε τετ α τετ με τον Ενιεάμα αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας.

Στο 75΄ ο Καμπάιγ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της Νιγηρίας. Στο 79΄ όμως ο Πογκμπά με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Γαλλία εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του μέχρι τότε αλάνθαστου Ενιεάμα. Η Νιγηρία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και στο 90+2’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα όταν ο Γιόμπο στην προσπάθεια να του διώξει το γύρισμα του Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.