Κλειστή για περίπου μία ώρα παρέμεινε από τις 3.00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας η οδός Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, λόγω διαδήλωσης της ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία πήραν μέρος οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου, οι σχολικοι φύλακες και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «πανελλαδικής δράσης» που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με κύριο αίτημα τη κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία για τις 9 Ιουλίου σε όλο το Δημόσιο, με αιτήματα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για τη 1 μετά το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.