Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ενημερωθεί μέσω του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Με βάση τα προβλεπόμενα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κτλ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη – 2η μέρα του μίνι καύσωνα – σε όλη τη χώρα ξέσπασαν 79 δασικές πυρκαγιές που ήταν οι περισσότερες από τις αρχές Ιουνίου.
Επίσης σχεδόν υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις βραδινές ώρες η φωτιά ξέσπασε στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία το απόγευμα της Πέμπτης ήταν πολύ επικίνδυνη και έκαψε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, ενώ κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός.
Ο τραυματίας υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου κι ήταν επιχειρησιακός αξιωματικός στη φωτιά. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο.
Στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα, η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιόκαμπος, στο δήμο Αγιάς στη Λάρισα, είναι υπό μερικό έλεγχο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα χωρίς όμως να απειλεί σπίτια.