• Αναζήτηση

ΥΠΕΚΑ: Υπέρ του δημόσιου συμφέροντος η απόφαση για ΛΑΡΚΟ

Με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου θα αντιμετωπιστούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ΛΑΡΚΟ, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου. Όπως τόνισε το ΥΠΕΚΑ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την απόφαση της Κομισιόν.

Με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου θα αντιμετωπιστούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη ΛΑΡΚΟ, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Όπως τόνισε το ΥΠΕΚΑ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την απόφαση της Κομισιόν για τη ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Παπαγεωργίου απαντά εγγράφως σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, σύμφωνα με την οποία, «κατέστη γνωστό ότι με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποχρεώνεται το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει από τη ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ το ποσό των 136.000.000 ευρώ για παράβαση των ευρωπαϊκών κανονισμών περί κρατικών ενισχύσεων».

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι το θέμα είναι μείζον και το ποσό τεράστιο, συνδέεται δε και με το όλο ζήτημα αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Ως εκ τούτου ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν αντιμετωπίζεται θέμα ασκήσεως προσφυγής και ταυτόχρονης ασκήσεως αναστολής κατά των σχετικών αποφάσεων και ποιο είναι το υπουργείο που θα χειριστεί το θέμα, το Οικονομικών ή το Περιβάλλοντος.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk