Πρώτη ημέρα με προβληματισμούς περί απολύσεων είχε ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος που ξεκίνησε σήμερα συναντήσεις με τις ομοσπονδίες του χώρου της παιδείας ώστε να ενημερωθεί για τα ανοικτά «μέτωπα».

Ο υπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στο χώρο των σχολείων και ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση. Στην συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς, ζήτησε χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί για τους τομείς που καταργήθηκαν στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις επικείμενες απολύσεις καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης.
Πάντως στο ερώτημα των συνδικαλιστών εάν θα υπογράψει τις απολύσεις των 85 καθηγητών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν θα υπογράψω τίποτα εάν πρώτα δεν συζητήσω μαζί σας».
Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε μάλιστα ανοιχτή και συνεχή επικοινωνία του ίδιου και των συνεργατών του με το συντονιστικό όργανο των καθηγητών.
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, αλλά και να ξαναλειτουργήσουν οι τομείς της παιδείας που καταργήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος είχε υπογράψει ήδη τις απολύσεις των 85 καθηγητών σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν εστάλησαν προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εξ αιτίας του ανασχηματισμού.