Να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά ζητά με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Μεταξύ άλλων ζητά να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων Πειραιά και να ξεκινήσει άμεσα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μια διαδικασία συνολικής επανεξέτασης του θέματος.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρει πως «το θέμα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά, από τα κτίρια των οδών Σκουζέ και Φίλωνος και άλλα διάσπαρτα σημεία, σε κατάλληλο κτίριο με συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα ενιαίο δικαστικό κέντρο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ζήτημα για τον Πειραιά».
Ο νέος δήμαρχος Πειραιά επισημαίνει ότι η απόφαση για μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών στο κτίριο των παλαιών αποθηκών «Κεράνης» επί της οδού Θηβών βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της πόλης του Πειραιά «καθώς η θέση που επιλέχθηκε είναι εκτός των ορίων του δήμου μας».
Και προσθέτει: «Η παραμονή των δικαστηρίων εντός των ορίων της πόλης αποτελεί προγραμματική δέσμευση και αμετακίνητη θέση του συνδυασμού μας «Πειραιάς Νικητής» που έτυχε της εμπιστοσύνης της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Πειραιά. Αποτελούσε δε, παρά τις διαφορές μας σε πολλά θέματα, κοινό τόπο για όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που διεκδίκησαν τη διοίκηση του δήμου και απόφαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και της επερχόμενης δημοτικής αρχής».
Ο κ. Μώραλης τονίζει ότι η ενδεχόμενη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός των ορίων του Δήμου Πειραιά θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πόλη και τους πολίτες. «Θα είναι ακόμα μία απόφαση που σαφέστατα δεν ευνοεί την ανάπτυξη του Πειραιά, ως τον πέμπτο μεγαλύτερο δήμο και πρώτο λιμάνι της χώρας με πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης» λέει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα εκφράζει τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εντός των ορίων του Δήμου Πειραιώς που μπορεί να αποδειχθούν καταλληλότερες και πιο συμφέρουσες για την άμεση μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά.