Εθνική διάκριση πήρε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, ο οποίος ήταν στην τελική 10άδα των Καλύτερων Ευρωπαίων Επιχειρηματιών , στην τελετή απονομής των European Business Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Westin Astir Palace Resort. Τα European Business Awards πραγματοποιούνται για 8η συνεχή χρονιά επιβραβεύοντας την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη και προσωπικά τον κ. Πάνο Ξενοκώστα για την επιτυχία του.

Ο κ. Ξενοκώστας παρέλαβε το μετάλλιο του από τον κ. Adrian Tripp, CEO των European Business Awards & την κα Jean Stephens, CEO της RSM International και δήλωσε ότι αυτή η μεγάλη τιμή και διάκριση «μπολιάζει» την εταιρία και τον ίδιο προσωπικά μόνο με την ευθύνη για μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. «Η πορεία ανάπτυξης του Οργανισμού ΟΝΕΧ με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που θα αφιερωθούν σε επενδύσεις και τεχνολογίες αιχμής στην Ελλάδα, θα είναι αυτή που θα τιμήσει τη διάκρισή μας ανάμεσα στις καλύτερες εταιρίες της Ευρώπης. Και μένοντας πιστοί στο όραμα και τις αξίες μας, ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει κι αυτή, στο πεδίο που της αναλογεί, ώστε η Χώρα μας να γυρίσει σελίδα προς την επόμενη ημέρα, και να βρεθεί η ίδια εκεί που της αρμόζει, στις Καλύτερες Χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου».

Σημειώνεται ότι η εταιρία του κ. Ξενοκώστα, ΟΝΕΧ, έχει ήδη βραβευθεί με τον σημαντικό τίτλο «Ruban d’Honneur», ως μια από τις καλύτερες 100 Ευρωπαϊκές εταιρίες ανάμεσα σε 15.000 εταιρίες που συμμετείχαν συνολικά στον διαγωνισμό. Οι 100 Ruban d’Honneur νικήτριες εταιρίες είχαν επιλεγεί από επιτροπή κριτών την οποία αποτελούσαν Ευρωπαίοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και opinion leaders και διεκδικούσαν την πρωτιά στην κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν σε σύνολο 10 κατηγοριών.

Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των βραβείων είναι ηRSM International, ενώPatronτων βραβείων είναι ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρώπης κ.Karel De Gucht. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι σημαντικών Ευρωπαϊκών εταιριών, διακεκριμένες προσωπικότητες απο τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.