Αίγυπτος: Σαρωτική νίκη του στρατάρχη Αλ-Σίσι

Ο πρώην επικεφαλής των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ενορχηστρωτής της πραξικοπηματικής ανατροπής του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, εκλέγεται στην προεδρία με συντριπτικό ποσοστό 96,91%, βάσει της ανακοίνωσης της εκλογικής επιτροπής για την ψηφοφορία-μονόδρομο. Η συμμετοχή ανήλθε όμως στο 47% επί συνόλου 54 εκατομμυρίων ψηφοφόρων -λιγότερο από τις 40 εκατ. ψήφους, ή 80% του εκλογικού σώματος, που είχε ζητήσει ο στρατάρχης.

Ο πρώην επικεφαλής των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ενορχηστρωτής της πραξικοπηματικής ανατροπής του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, εκλέγεται στην προεδρία με συντριπτικό ποσοστό 96,91%, βάσει της επίσημης ανακοίνωσης της εκλογικής επιτροπής για την ψηφοφορία-μονόδρομο.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 47% επί συνόλου 54 εκατομμυρίων ψηφοφόρων -λιγότερο από τις 40 εκατομμύρια ψήφους, ή 80% του εκλογικού σώματος, που είχε ζητήσει ο στρατάρχης.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έχει επικρατήσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk