Θ. Δρίτσας: Να δώσει καθαρή απάντηση ο Μητροπολίτης Περαιώς

Απάντηση στο «Ανακοινωθέν» που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Πειραϊκής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και καταφερόταν εναντίον της δημοτικής παράταξης «Το Λιμάνι της αγωνίας» εξέδωσε ο επικεφαλής της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Απάντηση στο «Ανακοινωθέν» που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Πειραϊκής Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και καταφερόταν εναντίον της δημοτικής παράταξης «Το Λιμάνι της αγωνίας» εξέδωσε ο επικεφαλής της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας. Σε αυτήν γίνεται λόγος για την πρώτη αντίδραση που είχε απέναντι σε όσα καταλογίζει στον συνδυασμό ο κ. Σεραφείμ αλλά, κατόπιν σκέψεως, όπως αναφέρει, εκπροσωπώντας τους 14.090 πολίτες που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά το «Λιμάνι της αγωνίας» απέναντι στην «ασύγγνωστη επιθετικότητα και έλλειψη σεβασμού προς αυτούς» από τον μητροπολίτη, προβαίνει σε μακροσκελή απάντηση.
Ο κ. Δρίτσας, αφού εξηγεί την απόφαση του συνδυασμού να μη στηρίξει ούτε τον κ. Μώραλη ούτε τον κ. Μιχαλολιάκο στον δεύτερο γύρο, καταγράφει τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται η Εκκλησία στην εκλογική διαδικασία υπέρ του κ. Μώραλη, ενώ αναφέρθηκε και σε καταγγελίες ανώνυμων πολιτών.
«Καλώ, με όλον το σεβασμό, για δεύτερη φορά τον Μητροπολίτη Πειραιά να δώσει καθαρή απάντηση κατά πόσον είναι δική του βούληση η παρέμβαση της Πειραϊκής Εκκλησίας στις Δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Πειραιά υπέρ του συγκεκριμένου συνδυασμού» επισημαίνει ο κ. Δρίτσας.

Και αναρωτιέται: «Δεν θα μπορούσε ο Σεβασμιότατος στις 16.5.2014 να ανταποκριθεί στην επείγουσα έκκλησή μου, να μου ζητήσει στοιχεία τεκμηρίωσης της καταγγελίας μου για όσα συνέβαιναν στον Άγιο Ελευθέριο και, εφόσον του έδινα τεκμήρια, να παρέμβει για να σταματήσει αυτή την «άγρια οικειοποίηση θρησκευτικού συναισθήματος» από τον συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη – Κόκκαλη; Δεν θα μπορούσε ο Σεβασμιότατος στις 18.5.2014 να μου ζητήσει εξηγήσεις για όσα συνέβαιναν στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς και να παρέμβει αρμοδίως;»
Χαρακτηρίζει «εξόχως προσβλητική και ουδόλως συνάδουσα με την αναγκαία ταπεινότητα ενός ιεράρχη» τα όσα καταλογίζει ο ιεράρχης σχετικά με την κριτική απέναντι στον κ. Μιχαλολιάκο «και τον ισχυρισμό μας ότι πρώτος αυτός άνοιξε τον δρόμο για την παρέμβαση της Εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της πόλης, αξιοποιώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Και καταλήγει: «Θα επιθυμούσαμε, όμως, πράγματι να μπορούσατε να κατανοήσετε πως το γεγονός ότι εμείς και οι συνδυασμοί της Αριστεράς δεν σας επισκεφθήκαμε προεκλογικά, καταδεικνύει πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στην Εκκλησία και στη θρησκευτική πίστη των πολιτών. Καταδεικνύει επίσης στάση ανιδιοτέλειας και αξιοπρέπειας».
Για να σημειώσει: «Φυσικά και επιθυμούμε σχέσεις συνεργασίας σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθησίας. Όταν όμως, Σεβασμιότατε, μέσα σε εκκλησία το ένα χέρι μοιράζει τρόφιμα και το άλλο ψηφοδέλτια, τότε το ανθρωπιστικό έργο απαξιώνεται και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων προσβάλλεται».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk