«Η απαράδεκτη αναφορά του Δημοτικού Συνδυασμού «Το λιμάνι της αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» σε δήθεν «άγρια οικειοποίηση θρησκευτικού συναισθήματος με ευθύνη και της ηγεσίας της Πειραϊκής Εκκλησίας» αποτελεί μία αφαντάστου αμετροέπειας εμπαθή συκοφαντίαν, που δυστυχώς χαρακτηρίζει τους δηλούντες, οι οποίοι χωρίς να προσκομίσουν την παραμικράν απόδειξι προέβησαν σε μία τόσο δεινή καταγγελία που προσάπτει κομματισμό και ενδοκοσμική μεθοδεία στην Αγιωτάτη ημών Εκκλησία», αναφέρει σε απάντησή του προς τον συνδιασμό του κ. Δρίτσα ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μάλιστα στο μακροσκελές κείμενό του ο μητροπολίτης αναφέρει ότι «δεν νομίζομε ότι αποτελούν στοιχεία αποδεικτικά της αναφοράς τους η σπερμολογία ότι σε μία Ενορία του Πειραιά κάποια κυρία μαζί με τρόφιμα προς ενδεείς έδινε και συγκεκριμένα ψηφοδέλτια ή το πραγματικό γεγονός ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Μαρινάκης εδώρισε εις μνήμη του πατρός του Μιλτιάδου στον Ι. Ναό Αγ. Νείλου Πειραιώς λειψανοθήκη για την τοποθέτηση των Ι. Λειψάνων του οσίου Νείλου».
Αναφερόμενος, στη συνέχεια στον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μιχαλολιάκο επισημαίνει «η αναφορά τους δε, προς τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Β. Μιχαλολιάκο ότι δήθεν «άνοιξε πρώτος αυτός τον δρόμο για την παρέμβαση της Εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της πόλης, αξιοποιώντας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών» είναι εξόχως κωμική…. διότι ώφειλαν να γνωρίζουν συμμετέχοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο διά των κ.κ. Καρδαρά και Σταθάκη, ότι ο αγαπητός κ. Β. Μιχαλολιάκος υπήρξε αρνητικός σε κάθε εύλογο αίτημα της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και ενδεικτικώς αναφέρομε την μεγάλη δωρεά χώρου σταθμεύσεως προς το ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» που θα κατεσκευάζετο υπογείως στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς από μεγάλο ευεργέτη και δωρητή και που θα ανεκούφιζε με 380 θέσεις σταθμεύσεως το τεράστιο πρόβλημα προσβασιμότητος, ασθενών και ιατρών στο μοναδικής σημασίας θεραπευτικό Ίδρυμα με αντισταθμιστικά οφέλη από την κατασκευάστρια εταιρεία προς την Ι. Μητρόπολη, την ανέγερση του 5ορόφου Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου και 7ορόφου κτιρίου-κελλίων της Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής Π. Κοκκινιάς. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε και αρκετά άλλα όμως θεωρούμε ότι τα γεγονότα είναι γνωστά στον Πειραϊκό λαό που τα εξετίμησε ως απεδείχθη δεόντως, όπως είναι γνωστό ότι η Ι. Μητρόπολις επιτυχώς αγωνίστηκε μετά πολλής προσπαθείας να αποτρέψη την καταστροφή «εργολαβίας ένεκεν» !!! του Τινανείου κήπου με την κατασκευή τερατώδους πεζογέφυρας και παρά ταύτα από τον απερχόμενο Δήμαρχο σε διοργανωθείσα ημερίδα με θέμα την ανέγερση του κατεδαφισθέντος εμβληματικού κτηρίου «Ρολόι» ούτε καν εκλήθη να εκφέρει την γνώμη Της, εφ’ όσον η ανοικοδόμηση τοσούτο υπερμεγέθους κτιρίου στην προέκταση του Τινανείου κήπου θα κατέστρεφε την αισθητική των δύο ιστορικών Ναών της Μητροπόλεως Πειραιώς, του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδος και του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος».

Τι απαντά ο κ. Θ. Δρίτσας
Σε μία πρώτη απάντηση στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο κ. Δρίτσας δήλωσε: «Ενημερώθηκα τηλεφωνικά από συνεργάτη μου, μόλις τώρα, αναφορικά με το «Ανακοινωθέν» του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ . Θα απαντήσω μόλις βρεθώ σε χώρο όπου θα μπορώ να το αναγνώσω. Οφείλω όμως ,ως πρώτη απάντηση, να εκφράσω την ειλικρινή λύπη μου. Η ταπεινότητα της θρησκευτικής πίστης την οποία έμαθα να σέβομαι από τους γονείς μου , δεν συνταιριάζει με εκφράσεις διαποτισμένες από φανατισμό και προκατάληψη. Επιφυλάσσομαι για εκτενή απάντηση».