Προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου έλαβε ο Στάθης Μπούκουρας

Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καλείται το πρωί της Τετάρτης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου να απολογηθεί για τις νέες κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής κλήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου να απολογηθεί για τις νέες κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα για ένταξη και διεύθυνση της εγληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής – ο οποίος τελικά ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τις ανακρίτριες για τις 2 Ιουνίου προκειμένου έως τότε να προετοιμάσει την απολογία του – κλήθηκε από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου να λογοδοτήσει για το νέο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του -και για το οποίο ήρθη προσφάτως η ασυλία του από τη Βουλή- που αφορά το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παράβασης του νόμου περί όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μπούκουρας αρνείται κάθε παράνομη πράξη του και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το όπλο για το οποίο ασκήθηκε σε βάρος του η συμπληρωματική δίωξη.

Ο ίδιος είπε πρόσφατα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση της ασυλίας του: «Αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά τη νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας οι δύο δικαστικές λειτουργοί αναμένεται να καλέσουν ενώπιον τους και τον επίσης ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Αλεξόπουλος, που αρνείται κάθε εμπλοκή του με ποινικά κολάσιμες πράξεις, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Είχε υποστηρίξει, επίσης, πως μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk