Πολιτικός αχταρμάς

Βουβές και απρόβλεπτες οι εκλογές του Α’ γύρου της τοπικής αυτοδιοίκησης…

Πολιτικός αχταρμάς | tovima.gr
Βουβές και απρόβλεπτες οι εκλογές του Α’ γύρου της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή. Ακόμη μεγαλύτερη βουβαμάρα επικρατεί και σε επίπεδο Ευρωεκλογών, για τις οποίες σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα, αν και όπως διαπιστώνω είναι όλοι μαζεμένοι σε σημείο η αισιοδοξία να είναι συγκρατημένη και τα λόγια λίγα προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αρκετά προβληματισμένη με την πορεία της. Από τη μια υπάρχουν αρκετές εσωτερικές πιέσεις που θα εξωτερικευτούν αν το αποτέλεσμα για το κόμμα δεν είναι ικανοποιητικό, από την άλλη η κυβερνητική πολιτική μπορεί μεν να δείχνει αρκετά θετικά σημάδια, όμως παραμένουν σημάδια και δεν αποτυπώνονται μέσα στην κοινωνία. Νίκη για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι το προβάδισμα σε 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ στις Ευρωεκλογές ποσοστό κάτω από 13% θα αποτελούσε βαριά ήττα για τη Νέα Δημοκρατία που θα σηματοδοτούσε αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προηγείται εμφανώς στην Αττική και να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις υπόλοιπες περιφέρειες στον πρώτο γύρο των εκλογών. Στις Ευρωεκλογές θέλει να έχει μια εμφανή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, όμως είμαι βέβαιος ότι βαθειά μέσα του δεν θέλει κατάρρευση της κυβέρνησης και άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ότι είναι να γίνει ας γίνει αλλά μετά το Σεπτέμβριο, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος να αναλάβει τα ηνία, θεωρώ πως πιστεύουν βαθειά μέσα τους τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το Ποτάμι» φοβάμαι ότι όσο πιο δυναμικά ξεκινάει, τόσο γρήγορα θα πέσει, από χείμαρρος που ξεκίνησε φοβάμαι ότι θα μετατραπεί σε ρυάκι, και δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να συνεχίσει μια σταθερή πορεία. Από την άλλη η Χρυσή Αυγή πρέπει να περιθωριοποιηθεί επικοινωνιακά, ώστε να πάψει να ανεβαίνει από την αρνητική ενασχόληση των ΜΜΕ.
Με προβληματίζει η πορεία των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ που φαίνεται ότι η πόλωση και οι ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν θα περιορίσουν πολύ τα ποσοστά τους με κίνδυνο να έχουν σοβαρές συνέπειες στην πορεία για τις Εθνικές εκλογές. Οι μεν ΑΝΕΛ να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται εκτός Βουλής και το ΚΚΕ να συρρικνώνεται απογοητευτικά.
Εκεί που βλέπω ότι δεν υπάρχει δρόμος για επιστροφή και προφανώς θα αποτελέσει την αιτία για αναταραχή είναι το ΠαΣοΚ – Ελιά που φαίνεται να αναλαμβάνει μόνο τα αρνητικά της συγκυβέρνησης, ενώ τα θετικά να τα απολαμβάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία…
Ασχέτως από τα παραπάνω, οι επιλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να διακρίνονται από λογική, γνώση, τεκμηρίωση και σύνεση, όχι από εκδίκηση και τιμωρία, γιατί για 5 χρόνια θα αποτελέσει κατάρα για τους πολίτες η λάθος επιλογή. Όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό τα κριτήρια για πρώτη φορά δεν πρέπει να είναι η καρδιά και το συναίσθημα, αλλά ο νους και η λογική.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk