Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στην Τούμπα

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση αφαίρεσης των τριών βαθμών για τα επεισόδια που έγιναν στη Τούμπα, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι τρεις βαθμούς αφαιρούνται από την βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα 2014.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση αφαίρεσης των τριών βαθμών για τα επεισόδια που έγιναν στη Τούμπα, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι τρεις βαθμοί αφαιρούνται από την βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα.

H απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.

Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014».

«Επίθεση» του ΠΑΟΚ κατά της ΕΠΟ για την τιμωρία στα πλέι οφ

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία «επιτίθεται» στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως απάντηση στην απόρριψη της έφεσής της και της αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι οφ.

Ενδεικτικά αναφέρει για την απόφαση: «διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα», ενώ καταλήγει: «η ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το ο,τιδήποτε»….

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Off διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Off αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το ο,τιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λυκουρέζος: «Ο ΠΑΟΚ δικάστηκε λανθασμένα για σωματικές βλάβες»

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε νομικές υποθέσεις μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Όπως εξήγησε από νομικής άποψης για την τιμωρία του «δικεφάλου», δεν είχε δικηγορική ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση την οποία είχαν αναλάβει οι συνάδελφοί του Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας, ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις ήταν εσφαλμένες, δημιουργώντας του έκπληξη, αφού έγιναν δεκτές θέσεις που δεν αποδεικνύονταν από επίσημα έγγραφα και εκθέσεις των αρμόδιων οργάνων.

O Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον Sentra 103,3:

Για την ποινή του ΠΑΟΚ: «Και η πρωτοβάθμια απόφαση και η σημερινή μού έχουν δημιουργήσει έκπληξη και απορία. Διαβάζοντας το υλικό δεν στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα. Δεν γίνεται να βαφτίζει σωματικές βλάβες κάτι που δεν λέει ούτε το φύλλο αγώνος, ούτε οι εκθέσεις του διαιτητή, του παρατηρητή και της αστυνομίας. Αντίθετα, παντού λένε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Βιαιοπραγία υπήρξε, κακώς βέβαια, αλλά δεν είναι σωματική βλάβη».

Για τις Επιτροπής που συνεδρίασαν: «Το κλίμα που δημιουργήθηκε παρέσυρε τις επιτροπές που πρέπει να είναι απολύτως ανεξάρτητες. Οι δύο αποφάσεις είναι νομικά εσφαλμένες. Τα επεισόδια καταδικάζονται, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια νομικά εσφαλμένη απόφαση, η οποία δεν βοηθά και δεν συμβάλλει στον στόχο που υποτίθεται πως πρέπει να έχει μια κύρωση».

Για το αν ήταν ή δεν ήταν εκτεταμένα τα επεισόδια στην Τούμπα: «Οι φίλαθλοι δικαίως απορούν και αγανακτούν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Να αλλάξει το νομοθετικό σχέδιο και όχι να γίνεται εσφαλμένη ερμηνεία του υλικού. Οι ποινές, πότε δικαιολογημένα πότε αδικαιολόγητα, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Υπεύθυνη είναι η πολιτεία που καταδικάζει, υπόσχεται, προγραμματίζει, αλλά δεν υλοποιεί. Εκτεταμένα επεισόδια έχουμε, όπως λέει ο νόμος, όταν εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων, όταν υπάρχει σωματική βλάβη και όταν αυτά διαδραματίζονται στις κερκίδες ή τον αγωνιστικό χώρο. Η σωματική βλάβη όμως, κατά τον νόμο, δεν ταυτίζεται με την βιαιοπραγία. Μπορεί να σας δώσω ένα χαστούκι, αλλά αυτό δεν συνιστά τραυματισμό».

Η ΕΠΟ αντεπιτέθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Μπορεί η ΕΠΟ να χρειάστηκε… ένα γύρο πρωταθλήματος για να αποφασίσει πόσοι υποβιβάζονται από το τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όμως, στις απαντήσεις της κατά των ανακοινώσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποδεικνύεται… Γιουσεϊν Μπολτ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση κατά μίας ΠΑΕ και θέτει ερωτήματα στον «Δικέφαλο» για το εάν τελικά είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πέφτοντας όπως υποστηρίζει η ΕΠΟ, σε αντιφάσεις. Επίσης, σημειώνει ότι ο ΠΑΟΚ προσβάλλει τους Εισαγγελείς.

Η ανακοίνωση:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε εντός της ημέρας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προστέθηκε σε μία σειρά ανακοινώσεών της με ανάλογο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα η τελευταία να καθίσταται προβλέψιμη.

Μοναδικός στόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να πλήξει με κάθε τρόπο τη διοίκηση της ΕΠΟ και, στην προκειμένη περίπτωση, επιχειρεί να τη συνδέσει με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων. Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέφτει σε αντιφάσεις στη σημερινή της ανακοίνωση. Ας καταλήξει: έχει η ΕΠΟ «τη θεσμική βούληση να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ» ή διαλύθηκε «το όποιο ψήγμα λογικής (αν) έχει απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα»; Δηλαδή, είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας;

Αν καταλήξει στη δεύτερη εκδοχή, είναι χρήσιμο να πληροφορηθεί (εκ νέου) η κοινή γνώμη ότι οι πειθαρχικές επιτροπές έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα και πως η διοίκηση της ΕΠΟ δεν επενέβαινε, δεν επεμβαίνει και δεν πρόκειται να επέμβει στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Εχει αποδειχτεί ότι η καθ’ έξιν επιτιθέμενη στη διοίκηση της ΕΠΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλλει δημόσια την Ομοσπονδία. Αποδίδοντάς της, όμως, μέχρι και την κατηγορία ότι κατευθύνει αποφάσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλλει εν ενεργεία αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου (Πρόεδρος Επιτροπής Εφέσεων), Επίτιμο Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Επίτιμη Εφέτη και Αντιεισαγγελέα Εφετών (Μέλη Επιτροπής Εφέσεων)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk