ΥΛΙΚΑ (για περίπου 60 κομμάτια)

½ κ.γ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη στον χυμό ενός πορτοκαλιού

½ φλ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη, λιωμένη

½ φλ. ζάχαρη

½ φλ. γάλα

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

500 γρ. αλεύρι (ή όσο πάρει η ζύμη)

½ φλ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη σόδα, το σπορέλαιο (ή τη λιωμένη μαργαρίνη) και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας και θα πλάθεται. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη, ώστε να πάνε παντού.

Χωρίζουμε τη ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα μάς αρέσει. Τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.