Η Brooks Brothers, είναι ο δημιουργός των ανδρικών ρούχων της ταινίας «The Great Gatsby», που στην φετινή απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας τιμήθηκε με το Oscar δημιουργίας καλύτερων κοστουμιών.

H Brooks Brothers, σε συνεργασία με την ενδυματολόγο Catherine Martin δημιούργησε όλα τα ανδρικά κοστούμια της ταινίας, σε σχέδια εμπνευσμένα από το πολύτιμο αρχειακό υλικό της εταιρείας, από τη δεκαετία του 1920.

Συνολικά η Brooks Brothers δημιούργησε 600 περίπου κοστούμια που έδωσαν ζωή στους χαρακτήρες του Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), του Nick Carraway (Tobey Maguire) και του Tom Buchanan (Joel Edgerton).

Η Brooks Brothers συγχαίρει λοιπόν την Martin για τη βράβευση της με το Oscar Καλύτερων Κοστουμιών και την ευχαριστεί για την αστείρευτη δημιουργικότητά της, το πάθος και την συνεργασία της στην ταινία!

Στοιχεία που μπορείτε να διαπιστώσετε και οι ίδιοι βλέποντας το παρακάτω βίντεο, όπου η ενδυματολόγος εξηγεί πώς δημιουργήθηκαν τα υπέροχα αντρικά κοστούμια της φαντασμαγορικής ταινίας που αγαπήσαμε.