Η Άσλεϊ Τζαντ και ο Ντάριο Φραντσίτι αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από μια δεκαετία έγγαμου βίου.

«Αποφασίσαμε μαζί να βάλουμε τέλος στο γάμο μας. Θα παραμείνουμε οικογένεια και θα συνεχίσουμε να εκτιμούμε τη σχέση μας, (μια σχέση) βασισμένη σε ειδική αγάπη, πληρότητα και σεβασμό που πάντα απολαμβάναμε», αναφέρουν σε δήλωσή τους στο περιοδικό People.

Αφού ήταν αρραβωνιασμένοι για δύο χρόνια, η 44χρονη ηθοποιός και ο 39χρονος Σκωτσέζος θρύλος των αγώνων αυτοκινήτου παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή στη Σκωτία το 2001. Η αδερφή της Τζαντ, Γουινόνα Τζαντ, και ο αδερφός του γαμπρού, Μάριο ήταν κουμπάροι.

Η Άσλεϊ Τζαντ είναι κόρη της γνωστής τραγουδίστριας της κάντρι μουσικής Ναόμι Τζαντ, η οποία μαζί με τη Γουινόνα είχαν δημιουργήσει το θρυλικό ντουέτο «The Judds». Μητέρα και κόρη υπήρξαν φαβορί για μια δεκαετία σε όλες της τελετές βραβείων κάντρι μουσικής, ενώ παράλληλα είχαν κερδίσει και πέντε βραβεία Γκράμι.

Στο βιβλίο της, όμως, που είχε κυκλοφορήσει το 2011, με τίτλο «All That Is Bitter&Sweet», η Άσλεϊ Τζαντ αναφέρει ότι τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην οικογένειά της. Μέσα σ’ αυτό αναφέρονται σοβαρές καταγγελίες για παραμέλησή της όταν ήταν παιδί, για τα ναρκωτικά που υπήρχαν στο σπίτι και για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, η οποία σε συνδυασμό με την κακή σχέση με την μητέρα της την οδήγησε σε βαθιά κατάθλιψη.