Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό γαρίδες, μεσαίου μεγέθους
500 γρ. κριθαράκι, χοντρό
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
χυμός από 1-2 λεμόνια
½ ποτήρι του νερού έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τις γαρίδες, τις ζεματίζουμε για 5-6 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Κατόπιν αφαιρούμε το κεφάλι, χαράζουμε μια μικρή τομή κατά μήκος της ράχης ώστε να βγάλουμε το εντεράκι και τις κόβουμε στα 2.
Σε ένα άλλο σκεύος με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τις γαρίδες, την πιπεριά, τον άνηθο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο multi το λάδι, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο το κριθαράκι, ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι μέγεθος γαρίδας θέλουμε. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε 3 κομμάτια, αν είναι μικρές τις βάζουμε ολόκληρες.
Το συγκεκριμένο πιάτο τρώγεται χλιαρό ή ακόμη και κρύο. Σημαντικό είναι να περιχύνουμε με το λαδολέμονο λίγο πριν από το σερβίρισμα.