Λόγω του ευνοημένου Bund

Διευρύνονται τα spread των ελληνικών ομολόγων

Τις 829 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο σημείο του από το Μάιο, έφτασε η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σε σύγκριση με το αντίστοιχο γερμανικό (Bund), ενώ αυξητικά κινούνται και άλλα ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης. Στην υποχώρηση του επιτοκίου των γερμανικών ομολόγων κοντά στα χαμηλά τους ρεκόρ, λόγω των στοιχείων για το γερμανικό ΑΕΠ, αποδίδεται η εξέλιξη.

Διευρύνονται τα spread των ελληνικών ομολόγων | tovima.gr

Τις 829 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο σημείο του από το Μάιο, έφτασε την Παρασκευή η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σε σύγκριση με το αντίστοιχο γερμανικό (Bund).

Και τα spread ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης διευρύνονταν την Παρασκευή έναντι του Bund: Κατά 6 μονάδες ενισχύθηκε το ιταλικό spread στις 148 μονάδες, ενώ το ισπανικό άγγιξε τις 172 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 17 Ιουλίου.

Ενισχυμένα και τα spread της Πορτογαλίας έναντι του Bund.

Η εξέλιξη αποδίδεται κυρίως στην υποχώρηση κοντά σε χαμηλό ρεκόρ των γερμανικών ομολόγων, με βάση τα οποία υπολογίζονται τα spread.

Το επιτόκιο του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, μετά τα στοιχεία για την ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, υποχώρησε σε 2,39%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk