Μεγάλωσαν οι μέρες, ο ήλιος μοιάζει με χάδι στα πρόσωπά μας. Αφήνουμε πίσω το χειμώνα και αυτό δεν θέλουμε να το βλέπουμε μόνο στα παρτέρια αλλά και στα πιάτα μας. Θέλουμε να μας αγκαλιάσει η άνοιξη από παντού, να γίνει η αφορμή να βγούμε από το καβούκι μας, να βρούμε φιλόξενους τόπους να απλώσουμε τα βαμβακερά μας τραπεζομάντιλα, να απολαύσουμε το γεύμα μας στο απαλό αεράκι που κουβαλά όλα τα αρώματα της εποχής.

Φωτό: istock

Δεν ζουν οι Έλληνες τα πάρκα τους, στο εξωτερικό αυτή την εποχή είναι γεμάτα· σφύζουν από ζωή και παιδιά που παίζουν. Κι όμως, ο Εθνικός  Κήπος, το Πάρκο Τρίτση, το Σταύρος Νιάρχος, το Άλσος Βεΐκου, το Πεδίον του Άρεως, το Κτήμα Συγγρού και πόσα άλλα σημεία στην Αθήνα προσφέρονται για χαλάρωση και ενδείκνυνται για ένα πικ νικ, ακόμα και στην πιο αυτοσχέδια εκδοχή του, όπως ακριβώς αυτό που προτείνουμε εμείς με τα πιο απλά υλικά.

Στη λαδόκολλα του Μπακάλη

Φωτό: Δώρα Μάστορα

Μια πεντανόστιμη και γλυκιά γραβιέρα από την Ήπειρο, ένα φρέσκο καρβέλι με προζύμι όπως ακριβώς το φτιάχνουν στη Θεσσαλία, ένα σαλάμι Λευκάδας με πιπεράκια, μερικά φρέσκα φρούτα, ντοματίνια και λίγο κρασί είναι ικανά να δημιουργήσουν ένα πλήρες γεύμα, ένα μικρό συμπόσιο χαράς, έναν ακόμα λόγο για να αισθανθούμε τυχεροί που ζούμε σε αυτήν τη χώρα, με τον ήλιο να ξεπλένει κάθε στεναχώρια μας.

Και, φυσικά, ο κατάλογος από εκείνα που μπορούμε να έχουμε μαζί μας στο δροσερό και ευήλιο lunch break δεν έχουν τέλος: ελιές και τουρσιά, αλίπαστα ξιδάτα, ντολμαδάκια με τα πρωτόβγαλτα αμπελόφυλλα και φρέσκες σαλάτες, ραπανάκια και κριτσίνια, τάρτες γλυκές και αλμυρές, μπισκότα, πίτες και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή μας. Είναι ωραία στη φύση, θα μας ανοίξει η όρεξη.

Κεντρική φωτό: istock