Ο Ολυμπιακός έκλεισε την κανονική περίοδο για την Euroleague με 22 νίκες, κερδίζοντας στο ΣΕΦ στην παράταση τη Φενέρμπαχτσε με 84-81  και πλέον πρέπει να ετοιμάζεται για τα παιχνίδια των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθοδηγούμενη από τον απίστευτο Κάναν των 27 πόντων, που αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού τερμάτισε στην πέμπτη θέση και θα έχει μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Καταλανούς.

Ο Ολυμπιακός πήγε απευθείας στα πλέι οφ και θα προσπαθήσει να πάει και στο Φάιναλ Φορ της Euroleague.

«Εβγαζε φωτιές» ο Κάναν

Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε από την Φενέρμπαχτσε, καθώς μετά το πρώτο καλάθι του Παπανικολάου δέχτηκε ένα σερί 11-0! Ωστόσο ο τρομερός Κάναν ανέλαωε να μαζέψει τη διαφορά και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, κλείνοντας την περίοδο με 4/5 τρίποντα!

Μιλουτίνοφ η επιστροφή

Ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό προβάδισμα σε όλη τη δεύτερη περίοδο που ανέβηκε μέχρι τους έξι πόντους (31-25). Ουσιαστικά όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά από 2.5 μήνες, καθώς είχε τραυματιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 22 Ιανουαρίου. Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-34.

Κακό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά όπως και στην πρώτη περίοδο, η Φενέρ κάλυψε τη διαφορά και πέρασε μπροστά στο σκορ και ο Μπαρτζώκας απέσυρε τον Πίτερς που ήταν εκτός κλίματος. Με Κάναν και Σίκμα (οι μόνοι που σκόραραν τρίποντο) ο Ολυμπιακός αποκατέστησε την τάξη, αλλά οι Τούρκοι ήταν συνέχεια μια ανάσα στο σκορ.

Ισορροπία και δραματικό φινάλε

Η Φενέρ με τον Γουιλμπέκιν να αναλαμβάνει δράση πήρε για μία ακόμα φορά προβάδισμα με 6-0 σερί (53-58), αλλά η μάχη συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Τη ζημιά στον Ολυμπιακό έκανε ο Χέιζ Ντέιβις και τα επιθετικά ριμπάουντ των Τούρκων. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στην εκπνοή, αλλά ο Γουίλιαμ-Γκος έχασε αρχικά μία βολή και μετά τρίποντο μπάζερι μπίτερ.

Στην παράταση οι Τούρκοι ξέφυγαν με 73-78, αλλά ο Κάναν κρατούσε μόνος του τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε με δικό του 5-0 και έκανε και το 80-78 φτάνοντας στους 25 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 19-19, 38-34, 53-52, 69-69