Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός και μουσικός, Γιώργος Χριστοδουλίδης, νικημένος από την ασθένεια ALS. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η Ένωση Κύπριων Ηθοποιών, ενώ ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα ανήρτησε και ο Τάσος Τρύφωνος, ο οποίος διατηρούσε μαζί του στενή φιλία.

O Γιώργος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1968 και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου μεταξύ άλλων είχε συμφοιτητές τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Τόνι Δημητρίου και τη Στέλα Φυρογένη. Είχε πάρει μέρος σε πολλές γνωστές σειρές, όπως «Δέκα μικροί Μήτσοι» και «Πάτερ Ημών», ενώ παράλληλα παρουσίασε στο νησί της Αφροδίτης μια σειρά από παραστάσεις πολιτικού καμπαρέ εποχής στο Bastione, το Αντωνάκης Μπαρ και το Εναλλάξ.

Η ανάρτηση του Τάσου Τρύφωνος

Όπως αναφέρει ο Τάσος Τρύφωνος στην ανάρτησή του, γνωρίστηκαν, όταν ο Γιώργος Χριστοδουλίδης συμπαρουσίαζε εκπομπή στο Star με την Τζένη Μπαλατσινού. «Καλό ταξίδι στο φως Γιώργο μου. Από σήμερα δεν είναι πια μαζί μας ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός και μουσικός. Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Πάφο και σπούδασε στη σχολή του εθνικού θεάτρου στην Αθήνα με συμμαθητές τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Τόνυ Δημητρίου.

Από το 1992 έως το 1994 πήρε μέρος στην επιτυχημένη σειρά «δέκα μικροί Μήτσοι» του @lakislazopoulos_official. Στη συνέχεια έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το «πάτερ ημών», «στον αστερισμό της γραβάτας» και το «ροζ συννεφάκι». Όταν τον γνώρισα το 1995 έκανε μαζί με την @jennybalatsinou την εκπομπή STAR NEWS στο STAR CHANNEL και ήταν το talk of the town στη νυχτερινή Αθήνα με μια νέα πρόταση διασκέδασης στο cafe Mercedes στην πλατεία Κολωνακιου μαζί με τους φίλους του @takiszacharatos και @tereza.panagiotopoulos.

Τα τελευταία χρόνια ανέβασε ιδιαίτερες και ξεχωριστές παραστάσεις στην Κύπρο όπως το «ινκόγκνιτο» με τη Στέλλα Φυρογένη. Η φωτογραφία είναι από την πρώτη μας συνάντηση το 1995 στο σπίτι του στο Λυκαβηττό. Μόλις είχε κερδίσει τηλεοπτικό βραβείο για την εκπομπή που έκανε με την Τζένη Μπαλατσινού και πήγα για να του κάνω μια συνέντευξη για κυπριακό περιοδικό.

Από τότε γίναμε φίλοι ζωής. Τον περασμένο Ιούλιο τον είδα για τελευταία φορά στο ίδιο σπίτι. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η πρώτη και τελευταία φορά που τον είδα να είναι στο ίδιο μέρος. Σαν ένας κύκλος που κλείνει. Δυστυχώς αυτή τη φορά αντί να δω τον Γιώργο που ήξερα γεμάτο ζωή και αισιοδοξία, είδα έναν άνθρωπο στο καροτσάκι κτυπημένο από την μάστιγα του ALS. Φεύγοντας ένιωθα ότι ήταν η τελευταία φορά που τον έβλεπα.

Επιλέγω να τον θυμάμαι όπως τον γνώρισα και όπως τον έζησα. Γεμάτος φως και γέλιο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον αδελφό του και αγαπημένο φίλο, Μιχάλη. #RIP #goodbye #friends #sad» έγραψε ο Τάσος Τρύφωνος στα social media.