Σε ηλικία 91 ετών πέθανε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο σπίτι του στο Κονέτικατ, ο συνθέτης και στιχουργός Στίβεν Σόντχαϊμ, ένα μεγάλο κεφάλαιο στον χώρο του μιούζικαλ όπου είχε διαπρέψει με έργα όπως τα «A funny thing happened on the way to the forum», «Into the words» και «Gypsy». Η ειρωνεία είναι ότι ο Σοντχάιμ πέθανε λίγο πριν την διανομή στις αίθουσες του μιούζικαλ «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στο οποίο ο πρώτος είχε γράψει τους στίχους.

Κάτοχος επτά βραβείων ΤΟΝΥ (το σημαντικότερο θεατρικό βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες) και οκτώ βραβείων GRAMMY (το ίδιο στη μουσική), ο Σόντχαϊμ γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1930 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε μουσική στο Williams College. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία αρχίζει το 1953 στην τηλεόραση με την μουσική για την δημοφιλή (στις ΗΠΑ) σειρά «Τόπερ». Το 1955 άρχισε να εργάζεται πάνω στο «West Side Story» που έγινε τεράστια επιτυχία του Μπρόντγουεϊ και μερικά χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε εξίσου επιτυχημένα στον κινηματογράφο.

Άλλες μεγάλες επιτυχίες του Σοντχάιμ ήταν οι «Follies» (1971), «A Little Night Music» (1973), «Pacific Overtures» (1976), «Sweeney Todd» (1979), «Merrily We Roll Along» (1981) και «Sunday in the Park With George» (1984). Αρκετές από αυτές τις θεατρικές επιτυχίες μεταφέρθηκαν και στον κινηματογράφο – με πιο γνωστό το «Sweeney Todd» του Τιμ Μπάρτον.

Ο Σοντχάιμ προτάθηκε μόνο μία φορά για Οσκαρ, το οποίο κέρδισε για το τραγούδι «Sooner or later» που ακούστηκε στην ταινία «Ντικ Τρέισι» (1990) του Γουόρεν Μπίτι.