Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, οπότε γιατί όχι και στη δική μου; Πάνω που ο γιος μου προσπαθούσε να τυπώσει τη σελίδα των ασκήσεων που του έδωσε η καθηγήτριά του, ο εκτυπωτής μας διαμαρτυρήθηκε: Μελάνι τέλος! Έτσι, ξαφνικά βρέθηκα να τρέχω αλλόφρων για να προλάβω να το αντικαταστήσω εγκαίρως. Και για να είμαι ειλικρινής, είχα ξεχάσει πόσο ακριβό «σπορ» ήταν ο σπιτικός εκτυπωτής μέχρι που άκουσα ξανά την τιμή του μελανιού. «Απώθηση» το λένε οι ψυχολόγοι.

Επιστρέφοντας στο σπίτι, άρχισα να ψάχνω για μια καλύτερη λύση. Γιατί μπορεί η αλλαγή των μελανιών να μην είναι καθημερινή υπόθεση, όταν όμως τυπώνεις καμιά δεκαριά σελίδες ανά μήνα, όπως εμείς, το κόστος της ακούγεται δυσανάλογο. Και τελικά, αυτό που έψαχνα (ή μάλλον αυτό που δεν ήξερα ότι ψάχνω) υπάρχει και έχει και όνομα: Πρόκειται για την υπηρεσία Instant Ink της HP.

Τι είναι το Instant Ink;

Αντί να υπολογίζουμε εμείς κάθε πότε τελειώνει το μελάνι μας, ώστε να το αντικαταστήσουμε εγκαίρως, πλέον το κάνει για εμάς η HP. Το Instant Ink είναι μια καινοτόμα υπηρεσία δωρεάν αποστολής μελανιών στον χώρο μας, πριν ακόμη τελειώσουν τα προηγούμενα ώστε να μην ξεμένουμε ποτέ, με το μηνιαίο τέλος πληρωμής να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες μας. Για εμάς, που οι εκτυπώσεις δεν είναι το φόρτε μας, μεταφράζεται σε… 0,99€ το μήνα. Και επειδή φροντίσαμε να κάνουμε την εγγραφή μας στην υπηρεσία εντός 7 ημερών, οι πρώτοι δύο μήνες χρήσης μας θα είναι εντελώς δωρεάν.

Με αυτό το… αστρονομικό ποσό, η HP αναλαμβάνει να μας παραδίδει κατ’ οίκον αυθεντικά μελάνια HP, μόλις χαμηλώσει η στάθμη του μελανιού (που θα μπορούσε να είναι και γραφίτης, αν χρησιμοποιούσαμε άλλο τύπο εκτυπωτή). Φεύγοντας, παίρνει μαζί της και τα άδεια δοχεία, τα οποία αναλαμβάνει και να ανακυκλώσει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι εξοικονομούμε ακόμη και 70% στα έξοδα του μελανιού, ενώ παράλληλα οι εκτυπώσεις μας γίνονται πιο βιώσιμες.

Πώς λειτουργεί;

Η υπηρεσία Instant Ink ενεργοποιείται μέσα από ελάχιστα βήματα: Πρώτα από όλα απαιτείται, φυσικά, να διαθέτουμε εκτυπωτή HP συμβατό με την υπηρεσία – και σύνδεση στο internet για τον εκτυπωτή. Επόμενη κίνηση είναι το «κατέβασμα» της εφαρμογής HP Smart App. Τέλος, μένει να γραφτούμε στην υπηρεσία Instant Ink με έγκυρη διεύθυνση e-mail και να πληρώσουμε με την πιστωτική ή τη χρεωστική μας κάρτα, επιλέγοντας το πακέτο που μας ταιριάζει.

Οι τιμές των πακέτων ορίζονται με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνουμε κάθε μήνα. Όπως ανέφερα, για εμάς που τυπώνουμε συνήθως λιγότερες από 15 σελίδες μηνιαίως, το κόστος περιορίζεται στα… 0,99€. Όμως αν οι δικές σας ανάγκες είναι μεγαλύτερες, είτε αφορούν το σπίτι, είτε την επιχείρηση, είτε τις σπουδές σας, μπορείτε να βρείτε ακόμη και πακέτο των 700 σελίδων ανά μήνα έναντι 24,99€.

Κι αν δεν ξέρω πόσες σελίδες εκτυπώνω το μήνα;

Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Instant Ink, είναι ότι δεν προϋποθέτει συμβόλαια, ετήσιες χρεώσεις ή δεσμεύσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορώ να αλλάξω κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή το πακέτο που με διευκολύνει, χωρίς την παραμικρή επιπλέον χρέωση. Και αν τυχόν χρειαστεί να εκτυπώσουμε εκτάκτως περισσότερο, ενώ γνωρίζουμε ότι από τον επόμενο μήνα οι σελίδες μας θα… επιστρέψουν στην κανονικότητα, έναντι 1€ ακόμη, μπορούμε να αγοράσουμε επιπλέον πακέτο 10-15 σελίδων.

Αντιθέτως, στη διάρκεια του καλοκαιριού και των κλειστών σχολείων, οι ανάγκες μας λογικά θα είναι λιγότερες. Αλλά οι επιπλέον σελίδες δεν θα πάνε χαμένες, αφού έχουμε τη δυνατότητα να τις μεταφέρουμε έως και τρεις φορές στον επόμενο μήνα. Α, και αν αποφασίσουμε ότι τελικά η υπηρεσία δεν είναι για εμάς, μπορούμε να την ακυρώσουμε όποτε θέλουμε, χωρίς την οποιαδήποτε χρέωση.

Ανακαλύψτε την υπηρεσία Instant Ink της HP εδώ.