Καλοκαίρι, ποπ κορν, σινεμά και δροσιά. Κάτι που μπορείς να ζήσεις σε θερικό κινηματογράφο ή στο σπίτι σου, με την κατάλληλη τηλεόραση. Τίποτα δεν είναι βολικότερο από το ίδιο μας το σπίτι, όπου μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πάντα όπως ακριβώς τα φανταζόμαστε για μια τέλεια βραδιά ταινιών.

Καταλυτικό ρόλο σε μια τέτοια περίσταση παίζει η τηλεόρασή σου, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικιακού σου σινεμά. Μια τηλεόραση που θα προσφέρει απίστευτη ποιότητα εικόνας, ρεαλιστικά χρώματα, άψογο ήχο που θα κατακλύζει τον χώρο και ιδανικά, θα έχει το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορεί να χωρέσει το σαλόνι σου. Έτσι θα φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στην εμπειρία κινηματογράφου στο σπίτι χωρίς περίπλοκες εγκαταστάσεις ή αλλαγή στη διάταξη του χώρου. Ποιες TVs θα μπορούσες να επιλέξεις;

LG OLED CX6

Μια από τις πιο συμφέρουσες προτάσεις που μπορεί να βρει κανείς, η LG OLED CX6 συνδυάζει άριστη ποιότητα εικόνας με ελκυστική τιμή. Αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες τηλεοράσεις OLED κι όχι άδικα, μιας και προσφέρει άψογες γωνίες θέασης, πραγματικό μαύρο και ζωηρά χρώματα, όλα σε ανάλυση 4K. Χρησιμοποιεί πρότυπα HDR10 και Dolby Vision, με το δεύτερο να ενδείκνυται για ταινίες – όταν κάποια ταινία το χρησιμοποιεί, η διαφορά σε βάθος χρώματος είναι εμφανής. Ο επεξεργαστής που δίνει δύναμη σε όλο το σύστημα βοηθάει τόσο με την εμφάνιση όσο και την κίνηση κάθε εικόνας, ενώ επίσης επιτρέπει τη χρήση έξυπνων λειτουργιών χάρη και στο LG ThinQ AI – για παράδειγμα, εφαρμογές όπως το Netflix για να έχεις άπειρες ταινίες και σειρές στη διάθεσή σου δίχως κόπο.

Για τους φανατικούς σινεφίλ, το FILMMAKER MODE είναι μια καινοτόμος λειτουργία, η οποία αφαιρεί διάφορες ρυθμίσεις επεξεργασίας της εικόνας για να προσφέρει κάτι πιο «ωμό», κάτι κοντινότερο στο αρχικό όραμα του εκάστοτε δημιουργού. Σε κάθε περίπτωση, η τηλεόραση επίσης ενσωματώνει Eye Comfort, κάνοντάς τη φιλική στα μάτια μικρών και μεγάλων, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επιδράσεις του μπλε φωτός.

Sony BRAVIA X90J

Η κορυφαία τηλεόραση Full-Array LED λέγεται Sony BRAVIA X90J και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς θεατές. Χρησιμοποιώντας τον προηγμένο επεξεργαστή Cognitive Processor XR, αναλύει κάθε κομμάτι της εικόνας ξεχωριστά και εν ριπή οφθαλμού βελτιώνει συνολικά κάθε καρέ, φυσικά χωρίς την παραμικρή απαίτηση από τον χρήστη. Έπειτα, το XR Colour φροντίζει κάθε χρώμα να αποτυπώνεται όπως πρέπει, αντλώντας από μια ευρεία παλέτα που εγγυάται την κατάλληλη απόχρωση, για απολύτως φυσικά χρώματα. Τέλος, το XR Contrast δίνει την απαραίτητη αντίθεση σε κάθε κομμάτι της οθόνης και το XR Clarity αναδημιουργεί μικρές λεπτομέρειες που χάνονται, με όλα τα παραπάνω μαζί να συνθέτουν μια άκρως φυσική, πολύ φωτεινή και ζωντανή εικόνα σε κάθε περίπτωση, από ταινίες έως παιχνίδια και αθλητικούς αγώνες.

Μια ταινία χωρίς τον κατάλληλο ήχο πάντοτε θα φαντάζει σαν να της λείπει κάτι, οπότε η BRAVIA X90J φροντίζει να παράγει ήχο surround που γεμίζει το δωμάτιο χωρίς να χρειάζεται εξωτερικό ηχοσύστημα. Επίσης, το σημείο από όπου θα προέρχεται ο ήχος καθορίζεται βάσει της εικόνας, δημιουργώντας τον πιο ρεαλιστικό οπτικοακουστικό συνδυασμό που έχεις ζήσει. Με μια Sony BRAVIA X90J, οποιαδήποτε ταινία κι αν παρακολουθείς, είτε βγήκε πριν 50 χρόνια είτε την προηγούμενη εβδομάδα, θα δείχνει και θα ακούγεται καταπληκτική χωρίς να «ιδρώσεις».

Samsung Neo QLED QN85A

Νέες QLED, ή μάλλον, Neo QLED. Η φετινή σειρά τηλεοράσεων QLED από τη Samsung δείχνει τον καλύτερό της εαυτό με την Samsung Neo QLED QN85A. Βαθύ μαύρο, υψηλός φωτισμός που κάνει κάθε χρώμα και λεπτομέρεια να δείχνουν φανταστικά και αντιθαμβωτικό πάνελ για εξάλειψη των αντανακλάσεων, είναι μόλις λίγα από τα «συστατικά» της εντυπωσιακής τηλεόρασης. Χρησιμοποιώντας τα νέα, μικροσκοπικά Quantum Mini LED η αντίθεση, ακρίβεια χρώματος και απόδοση μαύρου στα σκοτεινά σημεία γίνεται καλύτερη από ποτέ.

Από εκεί κι έπειτα, το Quantum HDR 24x αναλαμβάνει, φροντίζοντας κάθε χρώμα να έχει τη σωστή απόχρωση όσο δύσκολη κι αν είναι στην αποτύπωση, για κάθε σκηνή. Ακόμη κι αν προτιμάς χαμηλή φωτεινότητα οθόνης (για ένα σκοτεινό δωμάτιο) ή υψηλή φωτεινότητα, το επαναστατικό πάνελ της Samsung θα αποδώσει σωστά το χρώμα ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις σου. Με το Object Tracking Sound, ο ήχος που βγαίνει από τα περιμετρικά ηχεία ακολουθεί πιστά την κίνηση στην οθόνη, δίνοντας την αίσθηση του βάθους και του χώρου, ώστε να μη χρειαστείς εξωτερικά ηχεία για να απολαύσεις τον ήχο της ταινίας σου.

LG OLED G1

Πώς γίνεται σε ελάχιστα χιλιοστά να χωράει τόση δύναμη; Κι όμως, η LG OLED evo G1 καταφέρνει να χωρέσει επόμενης γενιάς πάνελ OLED σε σώμα πάχους μόλις 24.1 χιλιοστά. Κορυφαία πιστότητα χρώματος, ανεπανάληπτη απόδοση σκοτεινών σκηνών, τέλεια αντίθεση και ευκρινής εικόνα: η συνταγή για μια φανταστική τηλεόραση που κάθε σινεφίλ θα ήθελε στο σαλόνι του. Όμως, δε σταματά εκεί. Κάνοντας χρήση του Dolby Vision IQ, οι ρυθμίσεις της εικόνας προσαρμόζονται αυτόματα βάσει του προβαλλόμενου περιεχομένου, για κινηματογραφικά αποτελέσματα με μηδενικό κόπο.

Φυσικά, ενσωματώνει επίσης το FILMMAKER MODE, που προσαρμόζει ρυθμίσεις όπως χρώματα και βελτιώσεις εικόνας για να τις φέρει κοντά στο αρχικό όραμα του σκηνοθέτη, μαζί με πιο εξεζητημένες επιλογές όπως ο λόγος διάστασης και ο ρυθμός καρέ. Το αποτέλεσμα: μια αγνή, καθαρή ταινία όπως ακριβώς υπήρχε στο μυαλό του δημιουργού. Αντίστοιχα, για αθλητικούς αγώνες υπάρχουν βελτιώσεις όπως η εξαφάνιση της θολούρας που στοχεύει σε πιο καθαρή εικόνα και εξομάλυνση των κινήσεων, πράγματα που κάνουν τη διαφορά και πρέπει να τα δεις για να τα πιστέψεις.

Sony BRAVIA XR A90J

Μια τηλεόραση OLED που δεν κάνει εκπτώσεις πουθενά, η Sony BRAVIA XR A90J είναι η κορυφαία στο είδος της για πληθώρα λόγων. Αρχικά, αξιοποιεί όλα τα προαναφερθέντα οφέλη του Cognitive Processor XR, συνθέτοντας μια μαγευτική εικόνα σε πραγματικό χρόνο και χωρίς κάποια παρέμβαση από πλευράς χρήστη. Όμως, εδώ υπάρχουν και τα πλεονεκτήματα του OLED πάνελ, το οποίο συνδυαστικά με τον επεξεργαστή δημιουργεί τις πιο αληθοφανείς εικόνες που μπορεί να βρει κανείς σε τηλεόραση – κινηματογραφικού επιπέδου ποιότητα σε κάθε τομέα, από την φυσικότητα της κίνησης έως τις υφές, τα χρώματα και την αφαίρεση ατελειών. Όπως είναι αναμενόμενο, πρότυπα Dolby Vision, HDR, Netflix Calibrated Mode IMAX Enhanced μεταξύ άλλων διευρύνουν τη γκάμα επιλογών, για να φέρει ο χρήστης την εικόνα και τον ήχο στα μέτρα του ή της ταινίας.

Συμπληρώνοντας το ήδη έξοχο σύνολο, το σύστημα ήχου XR δίνει βάθος και διαστάσεις στον ήχο, δημιουργώντας μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία δίχως την ανάγκη για home cinema ή άλλα ηχεία, τα οποία παρόλα αυτά μπορούν κάλλιστα να συνδεθούν για να συνεισφέρουν. Λόγω της χρήσης OLED πάνελ, η τηλεόραση είναι εξαιρετικά λεπτή και διακριτική με εξίσου μικρά περιθώρια περιμετρικά της οθόνης, συμβάλλοντας στην αισθητική του χώρου ακόμη κι αν επιλεγεί το μεγαλύτερο σε ίντσες μοντέλο. Με λίγα λόγια, η Sony BRAVIA XR A90J δεν ανήκει τυχαία στη “MASTER Series”, μιας και προσφέρει τα καλύτερα σε κάθε κομμάτι.