Το ενδεχόμενο τα πυρά που ρίχθηκαν κατά του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς να ήταν άσφαιρα, εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν το μυστηριώδες συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Ιανουαρίου στη Γλυφάδα.
Την ίδια ώρα υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμιά μαρτυρία και στοιχείο που να επιβεβαιώνουν αναφορές σε ΜΜΕ της Σερβίας ότι η επίθεση κατά του βετεράνου ποδοσφαιριστή συνδέεται με υπόθεση στοιχημάτων που αποκαλύφθηκε στην Ισπανία ή με ένα τροχαίο ατύχημα που είχε παλαιότερα ένα συγγενικό πρόσωπό του. Ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχουν σαφή στοιχεία που να αποσαφηνίζουν τι υποκρύπτεται πίσω από την επίθεση κι ενώ ο ίδιος ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής δήλωσε άγνοια.
Σύμφωνα με την κατάθεση του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού της Γιουβέντους και άλλων σημαντικών ομάδων όπως και από υλικό από κάμερες, ένας άνδρας που φορούσε μαύρα ρούχα και καπέλο τύπου τζόκεϊ, κατέβηκε από ένα αυτοκίνητο τύπου Smart με προτεταμένο το όπλο και από κοντινή απόσταση άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως αυτός έπεσε κάτω για να σωθεί και από την πτώση τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.
Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν ορισμένα στοιχεία που έδειχναν καλή οργάνωση της ένοπλης επίθεσης. Οπως το γεγονός ότι στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί ένα Smart που είχε κλαπεί από τη Θεσσαλονίκη, στις 15 Οκτωβρίου 2019. Στο εν λόγω όχημα είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κι υπήρχε αντιστοιχία με όχημα στην Καλαμάτα.
Σε απόσταση περίπου 700 μέτρων βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο και μέσα σε αυτό αλλοιωμένο από την φωτιά το όπλο του δράστη. Το ΙΧ κάηκε σε σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες. Ομως, αν και υπάρχουν όλα αυτά τα δεδομένα που δείχνουν μία επίθεση «σημαντικού σχεδιασμού», υπάρχουν κάποια άλλα που δημιουργούν προβληματισμό. Οπως ότι ο δράστης έριξε μία ή δύο βολές σχεδόν στα «τυφλά» κι ακολούθως έσπευσε να εξαφανισθεί.
Όμως από την έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ δεν εντοπίσθηκε ούτε η βολίδα αλλά κι ούτε οποιαδήποτε «τρύπα» ή σημείο που δείχνει πρόσκρουση σφαίρας. Κι έτσι θεωρείται σοβαρή η πιθανότητα τα πυρά κατά του Σέρβου ποδοσφαιριστή να ήταν άσφαιρα και να επρόκειτο για έναν απλό εκφοβισμό.
Ωστόσο, η οριστική απάντηση αναμένεται τις επόμενες ώρες από την εξέταση στα Εγκληματολογικά εργαστήρια του όπλου που βρέθηκε στο Smart το οποίο έχει υποστεί ωστόσο σημαντικές αλλοιώσεις.