Η είδηση από μόνη της προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Παράλληλα, φέρνει στο νου διάφορες ιστορίες από το ελληνικό Δημόσιο για εκατομμύρια ευρώ που έχουν κατασπαταληθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Η Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών αιτήθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προ ημερών προκειμένου να μπορέσει να καλύψει άμεσες ανάγκες ενός κεντρικού κτιρίου, όπου απονέμεται δικαιοσύνη και κάθε εβδομάδα εκδικάζονται σημαντικές υποθέσεις, πολλές εκ των οποίων έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο.

Το αίτημα της Διοίκησης του Εφετείου αφορούσε την αγορά και τοποθέτηση λαμπών στις αίθουσες, κλιματισμό, κ.α. Και αυτό γιατί; Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αυτό έγινε διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα σχετικά κονδύλια.

Και μόνο η συγκεκριμένη αναφορά δημιουργεί αρνητικά αντανακλαστικά και οδηγεί σε σκέψεις για τις διάφορες, αχρείαστες, δαπάνες για ασήμαντα γεγονότα.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έλαβε απόφαση να υπάρξει από την πλευρά του στήριξη, αφού τεθούν και λάβει υπόψη της η Διοίκηση του Εφετείου και ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο.

Είναι μεγάλη ντροπή να υπάρχει, διαχρονικά και διακομματικά, σπατάλη σε φορείς του Δημοσίου χωρίς λόγο και αιτία και σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο να μην εγκρίνεται προς εκταμίευση το τεράστιο ποσό των 5.000 ευρώ.

Και κατά τα άλλα προ ημερών συζητούσαμε για τις μεγάλες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία.

Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός σε βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οφείλει να παρέχει όσα απαιτούνται για ένα σημαντικό λειτούργημα, όπως αυτό των Δικαστών και Εισαγγελέων.

Και σίγουρα τα 5.000 ευρώ περισσεύουν από το ελληνικό Δημόσιο, ειδικά σε μια εποχή που εξακολουθούμε να βλέπουμε αχρείαστες δαπάνες που προκαλούν την κοινωνία.

Ας γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ήδη χθες, για ένα κομβικό σημείο της απονομής της Δικαιοσύνης. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δεν το αξίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη.