Σε 1-2 μήνες θα εκτοξευτεί το διαστημόπλοιο της Space X, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας και δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το διαστημόπλοιο θα εκτοξευτεί σε 1-2 μήνες, πετώντας σε ύψος 20 χλμ περίπου πάνω από τη Γη. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, αυτό το διαστημόπλοιο θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να κατοικήσει άλλους κόσμους!

«Αυτό το πράγμα θα απογειωθεί σε 1-2 μήνες, θα πετάξει στα 65.000 πόδια, περίπου 20 χλμ, και θα έρθει πίσω και θα προσγειωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

​«Το διαστημόπλοιο θα μας επιτρέψει να κατοικήσουμε άλλους κόσμους» συμπλήρωσε.

​Υπενθυμίζεται, ότι στα τέλη Αυγούστου, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία εκτόξευσε επιτυχώς ένα πρωτότυπο, που κατόρθωσε να φτάσει σε ύψος 150 μέτρων και στη συνέχεια να προσγειωθεί κάθετα.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο για δοκιμές το νέο διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ

​Το εν λόγω διαστημικό όχημα δευτέρου επιπέδου έχει σχεδιαστεί για πτήσεις στον Άρη, ως μέρος του πυραύλου Big Falcon Rocket, της Space X.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μεγιστάνας και λάτρης της υψηλής τεχνολογίας, ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ, σκοπεύει να εκτοξεύσει μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2022 και μια επανδρωμένη πτήση το 2024.

Δείτε το βίντεο: