Τα βρετανικά ΜΜΕ σχολιάζουν τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στην Βρετανία. Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του σχεδίου νόμου για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε «βαριά» ήττα για τον Βρετανό πρωθυπουργό με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών.

Μερίδα του Τύπου κάνει λόγο για «εξευτελισμό» του Μπόρις Τζόνσον, την στιγμή που χαρακτηρίζει την ήττα του στην Βουλή των Κοινοτήτων «ιστορική». «Οι αντάρτες των Τόρις του γύρισαν τη πλάτη. Ο Τζόνσον εξευτελίστηκε» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της εφημερίδας Guardian.

«Συντρίμμια η πολιτική του Τζόνσον για ένα άτακτο Brexit» γράφουν στους Financial Times.

«Ο πρωθυπουργός χάνει την ιστορική ψηφοφορία. Χάνει τον έλεγχο του Brexit.» σημειώνουν οι Times, ασκώντας δριμεία κριτική κατά του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η Daily Telegraph στέκεται στο γεγονός ότι «ο Τζόνσον απαιτεί εκλογές».

Στον αντίποδα οι περισσότερο συντηρητικές Daily Mail και Daily Express κατακεραυνώνουν τους «αντάρτες» των Τόρις ενώ στην δεύτερη κυριαρχεί η φράση του Βρετανού πρωθυπουργού «το Κοινοβούλιο παραδόθηκε στην ΕΕ».

Κριτική στους 21 που εναντιώθηκαν στον Τζόνσον

Αρνητικά σχολιάστηκε από μερίδα του Τύπου το γεγονός ότι 21 στελέχη των Συντηρητικών εναντιώθηκαν στον Βρετανό πρωθυπουργό, παρότι είχαν προειδοποιηθεί ότι εάν αψηφούσαν την κομματική γραμμή, θα αποπέμπονταν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Τόρις και θα στερούνταν τη δυνατότητα να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα να εκλεγούν.

Μεταξύ των «ανταρτών» ήταν και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ, Νίκολας Σόουμς που είχε ξεκαθαρίσει πως δεν συμφωνεί με την πολιτική ενός άτακτου no deal Brexit.