Τραγωδία στο Μάτι: 20 καρέ με το «πριν» και το «μετά»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο, Τρίτη (23/07) από την τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 102 άτομα και το «τότε» και το «τώρα» προβληματίζει.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο, Τρίτη (23/07) από την τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 102 άτομα. Το «τότε» και το «τώρα» προβληματίζει.

Ένα χρόνο μετά οι κάτοικοι στο Μάτι ακόμη μετράνε τις πληγές τους και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, ωστόσο όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες αυτό δεν είναι εύκολο.

Η φωτογράφος του πρακτορείου Eurokinissi, Τατιάνη Μπόλαρη, έκανε ένα διαφορετικό project, όπου προσπάθησε να συγκρίνει τις φωτογραφίες που έβγαλε ένα χρόνο όταν δηλαδή η φωτιά είχε σαρώσει και κάψει τα πάντα με το πώς είναι το Μάτι σήμερα.

Στις φωτογραφίες υπάρχουν διαφορές, αλλά και ομοιότητες.

Μαυρίλα, καμένα σπίτια, καμένα δέντρα, ερειπωμένοι δρόμοι και προσωπικά αντικείμενα ακόμη πεταμένα στο χώμα.

Μετά το οδοιπορικό, η φωτογράφος έγραψε μερικά λόγια για το πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημά της, επειδή εν τέλει… κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

«Πέρασε ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα -23 Ιουλίου 2018-που η φωτιά έκαψε τις ψυχές όλης της Ελλάδας. Ενας χρόνος από την μεγάλη καταστροφή που άφησε πίσω της 102 νεκρούς,καμένα σπίτια, χιλιάδες στρέμματα καμένης γης. Αποφάσισα έναν χρόνο μετά,να ξαναβρώ αυτές τις εικόνες που εκείνες τις ημέρες έκαψαν μια προς μια το μυαλό και την καρδιά μου. Ήταν τόσο δύσκολο όπως και τότε. Γιατί ο χωροχρόνος ήταν διαφορετικός και η αίσθηση κι εκείνη διαφορετική, αλλά και επειδή το τοπίο έχει αλλάξει από τα δέντρα που κόπηκαν, από τους χώρους που καθαρίστηκαν,από τα σπίτια που αποκαθίστανται σιγά σιγά. Το συναίσθημα όμως ήταν και πάλι το ίδιο έντονο. Η ζωή πρέπει να προχωρά μπροστά και η δύναμη και η θέληση των κατοίκων στο Μάτι το απέδειξε. Δεν εγκατέλειψαν, δεν λύγισαν και αγωνίζονται ένα χρόνο τώρα για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες που άφησε πίσω της η καταστροφή. Όμως δεν ξέχασαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει! Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 παραμονή της μεγάλης πυρκαγιάς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk