Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση East Med Yacht Show

Αναμάινεται να προσελκύσει περισσότερους από 3000 επισκέπτες

Με την πεποίθηση ότι και το 2019 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον θαλάσσιο τουρισμού στη χώρα μας ανοίγει σήμερα Παρασκευή τις πύλες της στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά η έκθεση East Med Yacht Show.

Στελέχη του κλάδου σημειώνουν ότι πέρυσι ήταν μια εξαιρετική χρονιά όσον αφορά τις ναυλώσεις όλων των ειδών σκαφών και μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Στο ερώτημα γιατί να νοικιάσει κάποιος ένα επαγγελματικό σκάφος αναψυχής απαντούν ότι έτσι του δίνεται η δυνατότητα, μαζί με την παρέα του να επισκεφθεί πέντε ή ακόμα και έξι νησιά ανάλογα με το είδος του σκάφους, ενώ όταν το σκάφος είναι ιστιοπλοϊκό ή καταμαράν είναι πολύ φθηνότερο από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

H 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής «East Med Yacht Show 2019» διεξάγεται από 10 έως και 13 Μαΐου και φέτος η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες

Την έκθεση, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων σαλονιών για το θαλάσσιο τουρισμό, διοργανώνει η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, ενώ στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος Δήμος είναι ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαρακτήρισε το East Med Yacht Show ως ένα σημαντικό θεσμό για την πόλη του Πειραιά, ενώ ο Δήμος συμμετέχει το περίπτερο «Destination Piraeus», με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την πόλη του Πειραιά, τα αξιοθέατα, τις εκκλησίες και την ιστορία του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος επεσήμανε πως ο σκοπός της έκθεσης είναι «να διαφημίσουμε το προϊόν μας, το ελληνικό επαγγελματικό σκάφος και όχι μόνο. Να αναδείξουμε στους ξένους τουρίστες ότι η Ελλάδα μας είναι ο μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και yachting, διότι πουθενά παγκοσμίως, σε καμία χώρα, δεν υπάρχουν 5.000 νησιά και βραχονησίδες,16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Και σε όποιο πέλαγος κι αν πλέεις, αναπνέεις αέρα ιστορίας και πολιτισμού, απολαμβάνεις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες, τη μοναδική γαστρονομία μας και τέλος τη φιλοξενία που μόνο ο Έλληνας μπορεί να προσφέρει», εκφράζοντας τη βεβαιότητά ότι «το 18ο East Med Yacht Show θα είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα και το πιο πετυχημένο από κάθε άλλη φορά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση θέτει για μία ακόμη φορά υψηλούς στόχους και αποσκοπεί σε: Τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής, βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καθιέρωση της Ελλάδας ως μόνιμου και συνεχούς τουριστικού προορισμού, ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού, δημιουργία συνεργασιών με φορείς από το εξωτερικό, διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται με, σεβασμό και σοβαρότητα στην ελληνική τουριστική αγορά.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, όπως λένε, έχουν γίνει στρατηγικές κινήσεις, όπως η πρόσκληση Ευρωπαίων και Αμερικανών yacht brokers, καθώς και τουριστικών πρακτόρων των αγορών της Ρωσίας, των πρώην Ανατολικών χωρών, της Κίνας, αλλά και του Αραβικού Κόσμου, προσδοκώντας στη συμμετοχή 300 περίπου εταιριών από το εξωτερικό.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την έκθεση σκαφών με 60 και πλέον σκάφη – μέλη της Ε.Π.Ε.Σ.Τ. (επανδρωμένα motoryachts, sailingyachts, catamaran και bareboats) ωστόσο δυνατότητα πρόσβασης – επίσκεψης σε αυτό το τμήμα θα έχουν μόνο οι επαγγελματίες του κλάδου.

Επίσης υπάρχουν 40 περίπτερα ελληνικών εταιριών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιριών που παρέχουν υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού θα φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται, ποικίλες θεματικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, για τους επαγγελματίες του κλάδου έχουν προγραμματιστεί στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος ενημερωτικά σεμινάρια, ενώ το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτότυπες δράσεις, όπως: Yoga on Deck, Σεμινάριο Καταδύσεων, Παρουσίαση & Ενημερωτική Δράση της Euro Green Sports, Ιστιοπλοϊκούς Aγώνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk