«Αν δεν προετοιμαστούμε, ακόμη και μη ακραία φαινόμενα θα οδηγήσουν σε πολλούς θανάτους» τονίζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης με αφορμή τους 101 νεκρούς στο Μάτι αλλά και τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Συνολάκης κάνει λόγο για ένα τεράστιο και θανατηφόρο κενό στην υπόθεση της πυρκαγιάς, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο παραμένει  το γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης προκειμένου να αποφευχθεί η εκατόμβη νεκρών. Με συνέντευξή του στο liberal.gr υπογραμμίζει μάλιστα πως ο κυνισμός της κυβέρνησης προκαλεί ανησυχία για νέες πιθανές καταστροφές ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ακραία φαινόμενα.

Υπενθυμίζει ακόμη πως το πόρισμα της ομάδας του και χωρίς να γνωρίζει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητα είχε επισημάνει πως μια εντολή εκκένωσης θα είχε αποτρέψει τον τραγικό θάνατο τόσων ανθρώπων υπογραμμίζει πως η απάντηση από την πλευρά των αρμοδίων ήταν επιθέσεις σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του αντί αναζήτησης λύσης για το μέλλον.

«Με τρομάζει ότι η κυβέρνηση φαίνεται να τηρεί στάση στρουθοκαμήλου» δηλώνει υπογραμμίζοντας πως ακόμη και τώρα «Δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η αρχική της θέση,  που ήταν ότι δεν μπορούσαν να βρουν τίποτε που είχαν κάνει λάθος στην διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης»

Κάνει λόγο για «κυνική νοοτροπία» και προειδοποιεί πως «αν δεν προετοιμαστούμε, ακόμη και μη ακραία φαινόμενα θα οδηγήσουν σε πολλούς θανάτους». Μάλιστα αναφέρει πως η πρακτική της πολιτείας θυμίζει ανέκδοτο της Σοβιετίας του 1980 για έναν πολίτη που έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο του Μετρό τραυματίστηκε και το κράτος τον κατηγόρησε για καταστροφή κρατικής υπηρεσίας.