Η Ελένη Τουλουπάκη, επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς και οι επίκουροι της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, θα συνεχίσουν να «τρέχουν» την έρευνα για την υπόθεση Novartis, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών -με βούλευμα του – απορρίπτει το αίτημα εξαίρεσής τους, που είχε υποβάλει η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, από κοινού με τον σύζυγο της Λάζαρο Καρνέση. Αφορμή στάθηκε η διαρροή πληροφορίας για έμβασμα 1.000 ευρώ – αμοιβή για ομαδική μελέτη, από τον πολυεθνικό κολοσσό στον κ. Καρνέση.

Οι δικαστές, με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους, υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, η οποία – βάσει πληροφοριών – εκτιμά ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί διαρροή της πληροφορίας από τους εισαγγελείς, καθώς στοιχεία της δικογραφίας είχαν και έχουν στα χέρια τους μέλη του Κοινοβουλίου (από την  περίοδο κατά την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία), η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί την Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Σε εξέλιξη είναι, δε, το σκέλος εκείνο που αφορά την αγωγή κακοδικίας, που επίσης έχει υποβληθεί από το ζεύγος Ράικου – Καρνέση. Η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, που χειρίζεται σε αυτή τη φάση την υπόθεση, διεβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να πάρει τη σκυτάλη το Δικαστικό Συμβούλιο, αποφαινόμενο με βούλευμα του για τυχόν πάγωμα ή μη της έρευνας (πάντα όσον αφορά τον γιατρό Καρνέση), μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της αγωγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.