Eπίθεση από μία ομάδα αντεξουσιαστών δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πριν από λίγη ώρα με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματιστούν και να διακομιστούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, αστυνομικοί της Ομάδας Δίας, δέχτηκαν επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές στις 12.45μμ. Το περιστατικό σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έλαβε χώρα στο Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις εξ αυτών. Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2012.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ δόθηκε εντολή να μη γίνει σύλληψη ή προσαγωγή, με τον εντεταλμένο αστυνομικό να λέει στους συναδέλφους του: «Θα ήταν καλύτερο να μη γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη για να κατευναστούν τα πνεύματα».

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της δίκης έγιναν αποδέκτες φραστικών επιθέσεων μέσα στην  αίθουσα από αντεξουσιαστές. Στη συνέχεια όμως το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, και ένας εκ των αναρχικών απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Oι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς. «Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν τα άτομα» πρόσθεσε.