Αυστραλία: Κατά των αποβολών στα σχολεία λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει στα ιδιωτικά και θρησκευτικά σχολεία να αποβάλουν μαθητές τους εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού

Η Αυστραλία σκοπεύει να απαγορεύσει στα ιδιωτικά και θρησκευτικά σχολεία να αποβάλουν μαθητές τους εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς το θέμα των προσωπικών δικαιωμάτων αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών για την κυβερνητική συμμαχία στην περιφέρεια του Ουέντγουορθ του Σίδνεϊ στις 20 Οκτωβρίου.

«Θα λάβω μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει όσον το δυνατόν συντομότερο μία τροποποίηση που θα εξασφαλίζει ότι κανείς μαθητής σε μη δημόσια σχολεία θα αποβάλλεται εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μόρισον.

Η ανακοίνωση, η οποία προτρέπει το Κοινοβούλιο να εξετάσει το ζήτημα αυτό εντός των επομένων δύο εβδομάδων, έρχεται να προστεθεί στη συμπαράσταση που ήδη έχει εκφράσει το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών, που δηλώνει έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση σε μία πιθανή απόφαση για κατάργηση των νομικών εξαιρέσεων, που επιτρέπουν στα θρησκευτικά σχολεία να ασκούν διακρίσεις.

Ο Μόρισον τονίζει πως η κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψη τις συστάσεις μίας ειδικής επιτροπής, η οποία μελετά εάν η όποια σχετική νομοθετική μεταρρύθμιση εγκυμονεί περιορισμούς στις θρησκευτικές ελευθερίες. Οι συστάσεις της επιτροπής δεν έχουν ανακοινωθεί δημοσίως.

«Η κυβέρνησή μας δεν υποστηρίζει τον αποκλεισμό μαθητών από τα μη κρατικά θρησκευτικά σχολεία εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο αρχιεπίσκοπος Μαρκ Κόλεριτζ, που προεδρεύει της Συνόδου των Καθολικών Επισκόπων της Αυστραλίας, απηύθυνε έκκληση τις προηγούμενες ημέρες να πρυτανεύσουν οι αρχές της ισότητας στην εργασία και τις εγγραφές στα Καθολικά σχολεία.

«Όταν κάποιος εργάζεται, ή εγγράφεται στους κόλπους της Καθολικής κοινότητας, αναμένεται από αυτόν να ασπάζεται την αποστολή και τις αξίες του σχολείου», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του που αποτυπώνονται στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το αυστραλιανό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, έπειτα από πανεθνικής εμβέλειας σφυγμομέτρηση, που κατέδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία εγκρίνει το μέτρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk