• Αναζήτηση
 • Μέρκελ: Ανησυχία για την αποχώρηση Τράμπ από την συμφωνία με το Ιράν

  Τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία τους για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν εξέφρασαν σήμερα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ,

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία τους για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν εξέφρασαν σήμερα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει η Καθολική Εκκλησία στο Μύνστερ.

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «τραυματίζει την εμπιστοσύνη στην διεθνή τάξη», δήλωσε η καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ και εξέφρασε την ανησυχία της για την διεθνή συνεργασία η οποία, όπως είπε, περνάει κρίση, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του Λευκού Οίκου «αιτία μεγάλης ανησυχίας καθώς και λύπης».

  «Δεν είναι σωστό ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταγγέλλει μονομερώς μια συμφωνία που έχει εγκριθεί ομόφωνα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «αν ο καθένας κάνει ό,τι του κάνει κέφι, αυτό είναι μια κακή είδηση για τον κόσμο», αλλά διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την διατλαντική εταιρική σχέση, καθώς το καθήκον για διεθνή συνεργασία είναι, τόνισε, πιο επείγον από ποτέ.

  Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαρακτήρισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία «οπισθοδρόμηση για την διπλωματία της ειρήνης» και «απόρριψη της ειρήνης που επιδιώκεται μέσω της διεθνούς συνεργασίας».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk