• Αναζήτηση
 • Βρετανία: Μείον 13.000 θέσεις εργασίας για τον όμιλο BT

  Στην περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση της η BT, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος στη Βρετανία. Οι απολύσεις αφορούν διοικητικές θέσεις και θέσεις εργασίας που δεν έχουν άμεση σχέση με πελάτες (back-office) ενώ θα μεταφερθεί σε μικρότερα γραφεία στο Λονδίνο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 6.000 νέους μηχανικούς και προσωπικό σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών (front line).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση της η BT, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος στη Βρετανία. Οι απολύσεις αφορούν διοικητικές θέσεις και θέσεις εργασίας που δεν έχουν άμεση σχέση με πελάτες (back-office) ενώ  θα μεταφερθεί σε μικρότερα γραφεία στο Λονδίνο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 6.000 νέους μηχανικούς και προσωπικό σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών (front line).

  Ο διευθύνων σύμβουλος Γκάβιν Πάτερσον προσπάθησε παράλληλα να κατευνάσει τους μετόχους διατηρώντας το μέρισμα της BT και καταλήγοντας σε συμφωνία για ένα νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Ωστόσο, η πρόβλεψη ότι θα χρειαστούν έως και τρία χρόνια για την επιστροφή σε ρυθμούς αύξησης της κερδοφορίας οδήγησε τις μετοχές της εταιρίας σε πτώση κατά 9%.

  Χρηματιστές δήλωσαν ότι οι προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο, ενώ τα έσοδα τέταρτου τριμήνου ήταν κάτω από τους στόχους, γεγονός που αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Πάτερσον ενώ προσπαθεί να αναδιαρθρώσει έναν όμιλο που απασχολεί πάνω από 100.000 εργαζομένους.

  Σύμφωνα με τον Πάτερσον, η αναδιάρθρωση θα επικεντρωθεί στις ουσιαστικές υπηρεσίες που απαιτούν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.

  «Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί στο μέλλον, ότι μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας στη σωστή τιμή», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

  Οι περικοπές των θέσεων εργασίας, οι περισσότερες στις οποίες προχωρά το πρώην μονοπώλιο από το 2008, θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κόστους 1,5 δισεκ. λιρών σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την εταιρία. Η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης θα κοστίσει 800 εκατ. λίρες.

  Η στρατηγική αυτή έρχεται αφού ο όμιλος ανακοίνωσε μείωση 3% στα έσοδα τέταρτου τριμήνου στα 5,967 δισεκ. λίρες, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 2,083 δισεκ. λίρες, αυξημένα κατά 1%.

  Ο όμιλος απασχολεί 106.400 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 82.800 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή του.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk