• Αναζήτηση
 • Συρία: Ο αμερικάνικος στρατός ενισχύει τις δυνάμεις στην Μανμπίτζ

  Μια νέα βάση στην Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας δημιούργησαν οι αμερικανικές δυνάμεις έπειτα από τις τουρκικές απειλές ότι ο τουρκικός στρατός θα βαδίσει εναντίον της πόλης

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μια νέα βάση στην Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας δημιούργησαν οι αμερικανικές δυνάμεις έπειτα από τις τουρκικές απειλές ότι ο τουρκικός στρατός θα βαδίσει εναντίον της πόλης, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακής.

  Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έχει επανειλημμένα απειλήσει να στείλει στρατεύματα στη Μανμπίτζ από τον Μάρτιο που οι Τούρκοι απώθησαν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας από την περιοχή του Αφρίν, δυτικότερα.

  Η Άγκυρα θεωρεί τη YPG προέκταση του εκτός νόμου στην Τουρκία Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει εδώ και δεκαετίες ένοπλο αγώνα μέσα στην τουρκική επικράτεια. Η Τουρκία έχει εξοργιστεί με τις ΗΠΑ, σύμμαχό της στον ΝΑΤΟ, επειδή υποστηρίζουν τη YPG στη Συρία.

  Η νέα φρουρά, όπου φωτογράφος του Ρόιτερ τράβηξε αυτή την εβδομάδα φωτογραφίες, στεγάζει επίσης γαλλικά στρατεύματα, δήλωσε ο Σαρφάν Νταρουίς, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ το οποίο έχουν δημιουργήσει οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αιχμή του δόρατος των οποίων είναι η YPG.

  Αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις περιπολούν στο μέτωπο ανάμεσα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες και η βάση δημιουργήθηκε λίγο αφού η Τουρκία εξαπέλυσε την επίθεσή της στην περιοχή του Αφρίν, δήλωσε ο Νταρουίς.

  «Μετά την τουρκική επίθεση στο Αφρίν και την αύξηση των τουρκικών απειλών εναντίον της Μανμπίτζ, οι δυνάμεις του συνασπισμού κατασκεύασαν τη βάση για να παρακολουθούν και να προστατεύουν το σύνορο (μεταξύ των μαχητών)», δήλωσε ο Νταρουίς.

  Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, ο οποίος πολεμάει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νταρουίς.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk