• Αναζήτηση
 • Κίνα: Γραμμή του μετρό χωρίς οδηγό στο έτος 2021

  Δεν ξέρουμε πόσο εύκολα θα επιβιβαζόσασταν σε ένα συρμό μετρό χωρίς οδηγό. Πάντως στην Κίνα του 2021 θα έχετε τη δυνατότητα να το επιχειρήσετε

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δεν ξέρουμε πόσο εύκολα θα επιβιβαζόσασταν σε ένα συρμό μετρό χωρίς οδηγό. Πάντως στην Κίνα του 2021 θα έχετε τη δυνατότητα να το επιχειρήσετε. Μια γραμμή όπου οι συρμοί θα κινούνται χωρίς οδηγό θα αποκτήσει το μετρό του Πεκίνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας και Διοίκησης Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων του Κρατικού Συμβουλίου.

  Πρόκειται για τη γραμμή 12 του μετρό της κινεζικής πρωτεύουσας, που θα συνδέει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα της πόλης, και η οποία θα έχει μήκος 29,4 χιλιομέτρων και 21 σταθμούς.

  Στη γραμμή θα χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα σηματοδότησης της κινεζικής εταιρίας CRSC, ενώ η λειτουργία της θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

  Η κινεζική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει σειρά μέτρων προκειμένου να περιορίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Πεκίνο, κατασκευάζοντας γραμμές μετρό. Στα τέλη του 2017 το σύστημα μετρό της πόλης είχε μήκος 608 χιλιομέτρων, ενώ έως το 2018 θα φθάσει τα 630 χιλιόμετρα. Το Πεκίνο διαθέτει σήμερα 22 γραμμές μετρό.

  Κόσμος