Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας Κάρεν Καραπετιάν πρότεινε τη διεξαγωγή νέων κοινοβουλευτικών εκλογών για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, η οποία πλήττει τη χώρα για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν είναι η επιλογή του λαού, τότε ο λαός μπορεί να τον εκλέξει, δήλωσε επίσης ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Καραπετιάν, προσθέτοντας ότι η οικονομία της Αρμενίας θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν συνεχιστεί η πολιτική κρίση.

Ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Αρμενίας για μια δεκαετία, παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη θέση του πρωθυπουργού, έπειτα από δύο εβδομάδες επεισοδιακών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που είχαν πυροδοτήσει οι κατηγορίες ότι χειραγώγησε το Σύνταγμα για να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Νικόλ Πασινιάν, ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης που συνέβαλε στην εξώθηση του Σαρκισιάν σε παραίτηση, κάλεσε τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας όπως και ότι θα συνεχίσει την άσκηση πιέσεων στην κυβερνητική, ελίτ έως ότου αυτή συμφωνήσει σε μια πραγματική αλλαγή.

Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στο κέντρο του Γερεβάν, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι διαδηλώσεις.