Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του «να μην ζουν μέσα στον φόβο», μία μέρα μετά από την «παράλογη επίθεση» στους δρόμους του Τορόντο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν ακόμα 15.

Ο καναδός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η επίθεση αυτή δεν άλλαξε το επίπεδο της απειλής στον Καναδά ή τις προετοιμασίες ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Κεμπέκ.

«Δεν πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε μέσα στον φόβο, μέσα στην αβεβαιότητα» στην καθημερινή ζωή, «όταν περπατάμε στις πόλεις μας», δήλωσε ο Τζ. Τριντό πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Οτάβα.

«Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα έχουν σοκαριστεί και λυπηθεί γι’ αυτή την παράλογη επίθεση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Οφείλουμε να παραμείνουμε μια χώρα ανοιχτή, ελεύθερη και σίγουρη για τις αξίες της και θα συνεχίσουμε να είμαστε», πρόσθεσε.

Ο καναδός πρωθυπουργός κάλεσε τους υπευθύνους «να σκεφτούν τις συνθήκες που αλλάζουν στον κόσμο μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας» ενώ παράλληλα σημείωσε όπως και ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας Ραλφ Γκουντέιλ, πως η ενέργεια αυτή «δεν συνδέεται με την εθνική ασφάλεια», απορρίπτοντας εκ των πραγμάτων κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση τρομοκρατικής φύσης.