• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Ζητούν ένοπλους φρουρούς στα σχολεία οι πολίτες

  Η πλειοψηφία των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων Ρεπουμπλικάνων, Δημοκρατικών και των κατόχων όπλων, επιθυμούν αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή αλλά και ένοπλους φρουρούς στα σχολεία,

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η πλειοψηφία των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων Ρεπουμπλικάνων, Δημοκρατικών και των κατόχων όπλων, επιθυμούν αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή αλλά και ένοπλους φρουρούς στα σχολεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στις αρχές Μαρτίου.

  Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορείες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ το Σάββατο για να ζητήσουν την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα στις 14 Φεβρουαρίου.

  Περίπου το 75% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί ένοπλους φρουρούς στα σχολεία. Επιπλέον το 53% τάσσεται υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης μαθημάτων για τη χρήση όπλου στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων, ενώ το 45% δήλωσε ότι το προσωπικό των σχολείων θα πρέπει να ενθαρρύνεται να οπλοφορεί.

  Η πλειοψηφία τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων στηρίζει την υιοθέτηση αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή. Το 91% των ερωτηθέντων και από τα δύο κόμματα εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να έχει όπλο όποιος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

  Επίσης το 83% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι θα πρέπει να επεκταθούν οι έλεγχοι στο ιστορικό όσων επιθυμούν να αγοράσουν όπλο, ενώ η πλειοψηφία τους εκτιμά ότι θα πρέπει να απαγορευθούν τα ημιαυτόματα όπλα και τα εξαρτήματα που μετατρέπουν τα ημιαυτόματα όπλα σε αυτόματα.

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσοι έχουν όπλο είναι πιο ενεργοί πολιτικά και είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με το 50% να δηλώνει ότι είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει έναντι του 41% όσων δεν έχει όπλο.

  Ένας στους τέσσερις ενήλικες δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα όπλο και η πλειοψηφία αυτών απάντησε ότι διαθέτει περισσότερα από ένα. Μόλις το 30% όσων έχουν όπλα εκτιμά ότι η NRA είναι «πολύ επιθετική» στην προώθηση του δικαιώματος

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk