Ερευνα της εισαγγελίας του Μονάχου σε μονάδες του BMW Group

Μια εκτεταμένη έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία του Μονάχου σε δύο εγκαταστάσεις του BMW Group, σχετικά με την αναβάθμιση λογισμικού, που χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος σε περίπου 11.400 οχήματα BMW 750d και BMW M550d. Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου, υπάλληλοι του γραφείου εισαγγελέα επισκέφθηκαν την βαυαρική φίρμα, με σκοπό την αναζήτηση στοιχείων για τους σκοπούς της έρευνας.

Μια εκτεταμένη έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία του Μονάχου σε δύο εγκαταστάσεις του BMW Group, σχετικά με την αναβάθμιση λογισμικού, που χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος σε περίπου 11.400 οχήματα BMW 750d και BMW M550d.
Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου, υπάλληλοι του γραφείου εισαγγελέα επισκέφθηκαν την βαυαρική φίρμα, με σκοπό την αναζήτηση στοιχείων για τους σκοπούς της έρευνας.

Σύμφωνα με προηγούμενη επικοινωνία, κατά τη διάρκεια εσωτερικών δοκιμών, το BMW Group αντελήφθη ότι ένα σωστό κατά τα άλλα εξελιγμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε μοντέλα για τα οποία ήταν ακατάλληλο. Γι’ αυτό, το BMW Group σχεδιάζει την ανάκληση 11.400 οχημάτων, για τα οποία θα διατίθεται διορθωμένο λογισμικό μόλις εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το BMW Group εξακολουθεί να θεωρεί ότι η κατάσταση προκλήθηκε από εγκατάσταση λάθος λογισμικού και δεν πρόκειται για εσκεμμένη απόπειρα παραποίησης εκπομπών ρύπων.

Όλα τα επόμενα βήματα θα πραγματοποιηθούν σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Όπως ανακοίνωσε το BMW Group αντιμετωπίζει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και επιθυμεί να εξηγήσει την κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk