• Αναζήτηση
 • Πούτιν: Αν μπορούσα, θα ανέτρεπα την κατάρρευση της ΕΣΣΔ

  Αν είχε μια ευκαιρία να αλλάξει τη σύγχρονη ρωσική ιστορία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανέτρεπε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αν είχε μια ευκαιρία να αλλάξει τη σύγχρονη ρωσική ιστορία, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανέτρεπε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

  Ο ρώσος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή, που εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσει τους χιλιάδες Ρώσους που νοσταλγούν το παρελθόν, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, τις οποίες αναμένεται ότι θα κερδίσει άνετα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

  Σε συνάντηση με υποστηρικτές του από το Καλίνιγκραντ, ο Πούτιν ρωτήθηκε ποιο ιστορικό γεγονός θα ήθελε να αλλάξει.

  «Την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης» απάντησε χωρίς δισταγμό.

  Σε ομιλία του το 2005, ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τη διάλυση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

  Χρησιμοποίησε επίσης τη νίκη της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να ενισχύσει τον πατριωτισμό και να δημιουργήσει νέα ιδέα για τη ρωσική ταυτότητα.

  Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε σε ποια εποχή θα ήθελε να ζει, είπε ότι του αρέσει η σημερινή.

  «Βλέπετε, σε παλαιότερες περιόδους, όλοι οι πρόγονοί μου ήταν δουλοπάροικοι κι εγώ είμαι πρόεδρος», αστειεύτηκε ο Πούτιν.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk