• Αναζήτηση
 • Αναστασιάδης για ΑΟΖ: Υπάρχει μία τάση να διαστρέφεται το καθετί

  «Προτιμώ να πάω σπίτι μου, παρά να υποχωρήσω σε θέματα αρχών. Δεν πρόκειται να αφήσω τις αρχές μου για χάρη της εξουσίας» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ACTIVE 107,4 & 102,5, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Προτιμώ να πάω σπίτι μου, παρά να υποχωρήσω σε θέματα αρχών. Δεν πρόκειται να αφήσω τις αρχές μου για χάρη της εξουσίας» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ACTIVE 107,4 & 102,5, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

  Όσον αφορά στο κεφάλαιο των γεωτρήσεων, ανέφερε πως ένα εκ των θεμάτων που συζήτησε την Τετάρτη στη Σύνοδο χωρών του Νότου, ήταν η ενεργειακή ασφάλεια, σε συσχετισμό με τις ανακαλύψεις που γίνονται στην περιοχή.

  Σε ερώτηση για το εάν ενοχλούνται χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, πως δεν αντιλήφθηκε κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, να τις επηρεάζει κάτι.

  Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην επίμαχη δήλωσή του για την ΑΟΖ, η οποία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και ανθυποψηφίων του, τονίζοντας πως υπάρχει μία τάση να διαστρέφεται το καθετί

  «Στο πρώτο μέρος της συγκεκριμένης δήλωσης εξέφρασα την πάγιά μας θέση. Στο δεύτερο σκέλος εξέφρασα μία τοποθέτηση που δεν διατυπώθηκε με τόση σαφήνεια, ήταν ρητορική. Καταλήγοντας, όμως, είπα πως αυτό είναι ένα θεώρημα της Τουρκίας» εξήγησε ο Κύπριος Πρόεδρος.

  Για την έκθεση του ΟΗΕ

  Αναφορικά με την έκθεση του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο και τις συγκλίσεις, στις οποίες αναφέρεται ο κ. Γκουτέρες, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, πως ο γγ του ΟΗΕ αναφέρεται στις συγκλίσεις που επετεύχθησαν από 15 Μαΐου μέχρι και 6 Ιουλίου.

  «Συγκλίσεις που αφορούν την εσωτερική πτυχή, όπου υπάρχουν βέβαια συμφωνίες. Βεβαίως, την ίδια ώρα, οι συγκλίσεις είναι εκεί, αλλά υπάρχουν και οι διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν για να έχουμε μία συνολική συμφωνία. Τίποτα δεν συμφωνείται, αν δεν συμφωνηθούν όλα» επεσήμανε.

  Σχολιάζοντας τη δήλωση του ανθυποψηφίου του, Νικόλα Παπαδόπουλου, πως εάν εκλεγεί θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «με βάση τη νέα στρατηγική του (σσ. του Νικόλα Παπαδόπουλου), θα αποσυρθούν όλες οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, υποχωρήσεις, όπως τις ονομάζει ο κ. Παπαδόπουλος.

  «Αν έκανε αναδρομή για το ποιοι έκαναν τις προτάσεις και τι περιέχουν αυτές, θα απέφευγε την προσβολή, πιθανόν και προς τον πατέρα του» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

  Επίσης τόνισε, πως είναι επικίνδυνο να ρισκάρει κάποιος να αποσύρει προτάσεις.

  Επανέλαβε πως στόχος του είναι η δημιουργία ενός κράτους που θα έχει διάρκεια και θα μπορεί να λειτουργήσει και να δίνει ασφάλεια στους Ελληνοκύπριους, ότι το κράτος μετεξελίσσεται, αλλά δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει.

  «Να μην ζουν στην αβεβαιότητα. Εδώ είναι και τα όρια των όποιων υποχωρήσεων» τόνισε.

  Σχετικά με αναφορές από Τουρκία, για συζητήσεις μίας άλλης μορφής λύσης, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε:

  «Είναι δυνατό να διαπραγματεύεσαι και να υποβάλεις προτάσεις που ήθελαν να βοηθήσουν έτσι ώστε νε επιτευχτεί μία λύση και την ίδια ώρα να συζητάς κάτι άλλο;».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk