• Αναζήτηση
 • Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα πΓΔΜ

  Με επίκεντρό τις πολιτικές εξελίξεις και τις πολιτικές διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

  Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.

  Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

  «Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κόμματος. Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της ΚΕ του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

  Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και στις 13 Ιανουαρίου θα συγκλιθεί με τα ίδια θέματα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

  Πολιτική