• Αναζήτηση
 • Σε γεύμα εργασίας ο Κοτζιάς με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ

  Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, θα έχει την προσεχή Τρίτη 9 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για επίλυση του ονοματολογικού.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει σήμερα, Τρίτη 9 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για επίλυση του ονοματολογικού.

  Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον κ. Οσμάνι, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

  Συνάτηση με Οσμάνι-Κατρούγαλου

  Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13.30 η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις συνομιλίες των δύο πλευρών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.

  Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.

  Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

  Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, του παραθέτει γεύμα εργασίας.

  Η ατζέντα

  Στον κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ενώ θα τεθούν επί τάπητος και ευρωπαϊκά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

  Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη συνάντηση του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της πΓΔΜ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ενδέχεται να επισκεφτεί τα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk