• Αναζήτηση
 • Ρήγας: Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα με την πΓΔΜ

  Την εκτίμηση ότι με τη νέα ηγεσία της ΠΓΔΜ υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα το οποίο οφείλουν να αξιοποιήσουν και οι δύο πλευρές, εξέφρασε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την εκτίμηση ότι με τη νέα ηγεσία της πΓΔΜ υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα το
  οποίο οφείλουν να αξιοποιήσουν και οι δύο πλευρές, εξέφρασε γραμματέας
  της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.

  Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Ρήγας, υπογράμμισε πως η εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι πολύπλευρή και σοβαρή, γι’ αυτό και η χώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ικανοποιημένος από σχετικές δηλώσεις του κ. Καμμένου να μην φέρει αντίρρηση αν επιτευχθεί μια ευρεία πολιτική συναίνεση.

  Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε απέναντι στη ΝΔ, λέγοντας πως αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μία ευκαιρία να διαμορφώσει κλίμα και δημιουργήσει προβλήματα. «Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος της ΝΔ δεν είναι η βελτίωση της οικονομίας και η διαμόρφωση ενός διαφορετικού τοπίου αλλά η παλινόρθωση του παλιού κατεστημένου, σε πρόσωπα, πρακτικές , ήθος και αξίες» υποστήριξε, επικαλούμενος και τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως πρωταρχικός στόχος δεν είναι επίλυση του θέματος της ονομασίας της πΓΔΜ αλλά να πέσει η κυβέρνηση.

  Ερωτηθείς για το ζήτημα των Τούρκων αξιωματούχων, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως το κόμμα του είναι διαχρονικά υπέρ της δημοκρατικής και ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα και σέβεται τόσο την απόφαση του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης, όσο και τη συνθήκη της Γενεύης σχετικά με τα θέματα ασύλου. «Πρέπει όλοι να θυμούνται» δήλωσε εμφατικά «πως τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk