• Αναζήτηση
 • Σουηδία: Τεστ ανθεκτικότητας για χιονισμένες στέγες τα σχέδια του Άη Βασίλη

  Ανθεκτικά θα πρέπει να είναι τα σπίτια στη Σουηδία για τα...σχέδια του Άη Βασίλη, που αναμένεται να προσγειωθεί με το έλκηθρό του στις χιονισμένες σκεπές. Ο Άη Βασίλης πιθανόν ζυγίζει 150 κιλά και ο τάρανδός του με το έλκηθρο περίπου έναν τόνο, υπολόγισε η σουηδική κατασκευαστική εταιρία NCC, λογαριάζοντας άλλα 50 κιλά για τα δώρα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ανθεκτικά θα πρέπει να είναι τα σπίτια στη Σουηδία για τα…σχέδια του Άη Βασίλη, που αναμένεται να προσγειωθεί με το έλκηθρό του στις χιονισμένες σκεπές.

  Ο Άη Βασίλης πιθανόν ζυγίζει 150 κιλά και ο τάρανδός του με το έλκηθρο περίπου έναν τόνο, υπολόγισε η σουηδική κατασκευαστική εταιρία NCC, λογαριάζοντας άλλα 50 κιλά για τα δώρα.

  Οι σουηδικές κατασκευαστικές προδιαγραφές θα μπορούσαν εύκολα να αντέξουν το βάρος, συν 50% έξτρα πίεση από την ορμή της προσγείωσης στη στέγη και μισό μέτρο χιόνι, δήλωσε ο αρχιτέκτων Τόμας Λέτσερ.

  Ωστόσο, δώρα για τα δύο δισεκατομμύρια παιδιά όλου του κόσμου, όπως και ένας μεγάλος σάκος μέσα στον οποίο θα μεταφέρονταν θα ζύγιζαν τουλάχιστον 200.000 τόνους, αν όλα μοιράζονταν σε μια μόνο διαδρομή.

  «Υπό αυτό το είδος της πίεσης, ένα σουηδικό σπίτι θα πρέπει να είναι ισχυρό σαν χαρτί. Ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Αη Βασίλης έχει πρόσβαση σε κάποιο είδος χριστουγεννιάτικης μαγείας» είπε ο Λέτσερ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk